Ζωγράφου: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη – Το χρονικό των συλλήψεων για διακίνηση ναρκωτικών

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε ανήλικους 16 και 17 χρόνων, αλβανικής καταγωγής. Όλοι τους παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες, μεταξύ άλλων, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και σύστασης συμμορίας που διέπραττε ληστείες και κλοπές

Σε έφοδο στις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης οι αστυνομικοί συνοδεία εισαγγελέα, καθώς είχαν πληροφορίες ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών από άτομα που χρησιμοποιούσαν τις εστίες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε ανήλικους 16 και 17 χρόνων, αλβανικής καταγωγής. Όλοι τους παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες, μεταξύ άλλων, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και σύστασης συμμορίας που διέπραττε ληστείες και κλοπές.

Οι συλληφθέντες είναι μέλη σπείρας που θεωρείται «παρακλάδι» της συμμορίας που είχαν εξαρθρώσει τον Σεπτέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους αστυνομικούς, επεδίωκαν να είναι η «διάδοχη» κατάσταση των τριών συμμοριών του επονομαζόμενου «Έσκο», που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι συλληφθέντες είχαν καταλάβει κάποια δωμάτια της φοιτητικής εστίας, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για διάπραξη κλοπών και ληστειών ενώ έκαναν και διακίνηση ναρκωτικών.