Η σύλληψη των Αλβανών κακοποιών στα Γιάννενα και η εκτέλεση του βενζινά στη Θηβών

Στενές επαφές με δυο βαριά ονόματα της νύχτας στην Αλβανία, έχει ο βασικός μάρτυρας της εκτέλεσης στο βενζινάδικο στη Λεωφόρο Θηβών που έγινε το 2021. Κάτι που αποκαλύπτεται δυο χρόνια μετά και ύστερα από έναν τυχαίο αστυνομικό έλεγχο στα Γιάννενα

Ο Β.J. , 35 ετών είχε συστηθεί ως… ξάδερφος του θύματος. Ήταν εκεί την ώρα της εκτέλεσης και μάλιστα είχε τραυματιστεί και ο ίδιος από τα πυρά. Είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και είχε πάρει εξιτήριο την ίδια μέρα. Στη συνέχεια κλήθηκε από το ανθρωποκτονιών για να περιγράψει ακριβώς τι συμβαίνει. Από τότε «ούτε φωνή , ούτε ακρόαση», μέχρι προχθές που οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες όπως και σε ακόμη δυο φίλους του που τους αναζητούνταν από τις αλβανικές αρχές.

Η σχέση αυτή του 35χρονου με τους δυο Αλβανούς κακοποιούς μόνο απαρατήρητη δεν περνάει από την ελληνική αστυνομία η οποία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, όπως το να υπάρξουν νέα στοιχεία για την εκτέλεση μετά τις συλλήψεις στα Γιάννενα.

Διαβολική σύμπτωση; Το θύμα της εκτέλεσης είχε αγοράσει πλαστή ταυτότητα από το κύκλωμα των επίορκων αστυνομικών.

Πλαστή ταυτότητα, είχε στην κατοχή του και ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες στα Γιάννενα , η οποία μάλιστα, είχε εκδοθεί από αστυνομικό τμήμα το οποίο είχε μπει τότε στο στόχαστρο των αρχών. Ο άνδρας που κυκλοφορούσε με την πλαστή ταυτότητα, συστηνόταν ως… Ασκαλίδης Μίκης από τη Γεωργία αλλά ήταν ο.. Λαέρτ από την Αλβανία. Από το 2017 τον αναζητούν οι αλβανικές αρχές για απόπειρα ανθρωποκτονίας 2 πολιτών στην πόλη Λούσνια.

Ωστόσο ο δικηγόρος του, Δημήτρης Μπούκας, υποστηρίζει ότι η δολοφονία αφορούσε βεντέτα και πως ο πελάτης δεν είναι επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

Ο τρίτος συλληφθείς, είναι ένας 22χρονος ο οποίος καταζητούνταν από την Interpol Tιράνων.

Η σύλληψη τους ήταν κινηματογραφική. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στην Ασφάκα Ιωαννίνων όπου εντόπισαν το αυτοκίνητο. Τους κίνησε υποψίες και το ακολούθησαν διακριτικά με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, στο 5ο χλμ της Εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης και με την συνδρομή Αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ακινητοποιήθηκε σταθμεύοντας δεξιά του οδοστρώματος.

Κατά την πεζή προσέγγιση των Αστυνομικών για σχετικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι εντός αυτού επέβαιναν οι 3 άνδρες. Ο οδηγός μόλις αντιλήφθηκε ότι θα ακολουθήσει έλεγχος ανέπτυξε ταχύτητα. Στην συνέχεια το όχημα ακολουθήθηκε εκ νέου από τους Αστυνομικούς και στη συμβολή των οδών Βορείου Ηπείρου και Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Ιωάννινα ακινητοποιήθηκε, αφού προηγουμένως επί της οδού Βορείου Ηπείρου στα Ιωάννινα, λόγω της ταχύτητας και των ελιγμών του, προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ προκαλώντας υλικές ζημιές.

Οι δυο συλληφθέντες θα απολογηθούν την Παρασκευή ενώ ο 22χρονος θα απελαθεί. Η κατηγορία που τους βαραίνει είναι διακίνηση παράνομων μεταναστών. Εντός του οχήματος βρέθηκαν 2 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, 2 διαβατήρια και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ. Ενώ στην κατοχή του ενός δράστη βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1050 ευρώ.