Κοζάνη: «Δεν θυμάμαι τίποτα, έτσι τη βρήκα» – Τα πρώτα λόγια του 61χρονου μητροκτόνου

Ολοένα και περισσότερα είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα (22/5) στην Κοζάνη, όπου και συνελήφθη ένας 61χρονος άνδρας για τη δολοφονία της 86χρονης μητέρας του.

“Δεν θυμάμαι, δεν ξέρω, έτσι τη βρήκα”! Αυτά φέρεται να είναι τα λόγια του 61χρονου.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι η γυναίκα έφερε δεκάδες χτυπήματα στο κορμί και το πρόσωπο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία γειτόνισσας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο 61χρονος που έχει συλληφθεί από την Ασφάλεια Κοζάνης, έβριζε χυδαία τη μητέρα του και της φερόταν άσχημα: “Εγώ περίμενα ότι θα κάνει κάτι κακό κάποια στιγμή” είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Κοζάνη: Αποκομμένοι από όλους η 86χρονη και ο γιος της

Η 86χρονη γυναίκα ζούσε κατάκοιτη στο κρεβάτι και ανήμπορη να αντιδράσει, δεχόταν λεκτική και σωματική βία από τον ίδιο της τον γιο. Οι γείτονες έβλεπαν την ηλικιωμένη να βγαίνει στο μπαλκόνι και να κοιτά προς τα έξω.

Μητέρα και γιος ζούσαν μόνοι και αποκομμένοι από όλους ενώ τα δύο αδέρφια του φερόμενου μητροκτόνου ζουν στο εξωτερικό. Ο ίδιος χώρισε πριν χρόνια και ο γιος του απομακρύνθηκε σταδιακά.

Γνωστός στις Αρχές ο μητροκτόνος στην Κοζάνη

Την περασμένη Δευτέρα ο 61χρονος ειδοποίησε το ΕΚΑΒ ότι η μητέρα του είναι αναίσθητη. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο θάνατός της οφείλεται σε βαρύτατες κακώσεις και ζήτησαν να γίνει ιατροδικαστική εξέταση.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα είχε πολλαπλές κακώσεις στο σώμα και το πρόσωπο ενώ είχε και σπασμένα πλευρά από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα. Ο αργός και βασανιστικός θάνατός της προσδιορίζεται τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Έπινε και δεν ήξερε τι έκανε»

Ο γιος της συνελήφθη ως ο μόνος ύποπτος για τον φόνο της μητέρας του. Έμεναν μαζί σε ιδιόκτητη πολυκατοικία και κανένας άλλος δεν είχε μπει στο κτήριο. Ο άνδρας ήταν γνωστός στις Αρχές καθώς δημιουργούσε συχνά προβλήματα εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ: “Ήταν άρρωστος, χρειαζόταν βοήθεια. Έπινε και δεν ήξερε τι έκανε. Έχανε τον έλεγχο” είπε κάτοικος.

Το πρωί της Τετάρτης, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία με δόλο και πήρε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Τι ισχυρίστηκε στις Αρχές ο φερόμενος μητροκτόνος στην Κοζάνη

Ο φερόμενος μητροκτόνος δεν έχει ομολογήσει κατά το στάδιο της προανάκρισης ενώ είπε στους αστυνομικούς ότι βρήκε σε αυτή την κατάσταση τη μητέρα του όταν γύρισε σπίτι. Ο θάνατος ωστόσο της γυναίκας προσδιορίζεται 15 ώρες πριν καλέσει το ΕΚΑΒ ο γιος της. Συνεπώς κάποιος χτύπησε βάναυσα τη γυναίκα αργά το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, όταν ήταν αυτός μαζί της. Ο 61χρονος υποστηρίζει ότι δε θυμάται τίποτα.

Το επεισόδιο που είχε προκαλέσει ο 61χρονος σε εκδήλωση

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αποκάλυψε βίντεο που δείχνει τον γιο της άτυχης γυναίκας να εμπλέκεται σε άγριο καβγά σε πλατεία της Κοζάνης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο άνδρας πηγαίνει σε πολιτική συγκέντρωση και προσπαθεί να πάρει το μικρόφωνο. Ο καβγάς ξεκινά και αρχίζει άγριο επεισόδιο ανάμεσα σε εκείνον και στους παρευρισκόμενους.