Θρήνος στην Ελληνική Αστυνομία για τον 37χρονο ειδικό φρουρό που πέθανε σε τροχαίο

Θρήνος στα Τρίκαλα και την ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο του 37χρονου, Σπύρου Μπαντίκου που έχασε τη ζωή του στο τραγικό τροχαίο στη Λεωφόρο Αθηνών

Θλίψη στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και τα Τρίκαλα για τον θάνατο του 37χρονου αστυνομικού Σπύρου Μπαντίκου, ο οποίος έχασε την ζωή του σε τροχαίο τα ξημερώματα της Δευτέρας, 22 Μαΐου στη Λεωφόρο Αθηνών.

Η κηδεία του 37χρονου αστυνομικού θα γίνει την Τετάρτη στις 13:00 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Παλαιοπύργου Τρικάλων.

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής σε ανακοίνωσή του αποχαιρέτησε τον άτυχο αστυνομικό.

«Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. για μια ακόμα φορά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει τον άδικο χαμό ενός ακόμα αγαπητού Συναδέλφου και μέλους του Σωματείου.

Ο Υπ/κας ΜΠΑΝΤΙΚΟΣ Σπυρίδων που υπηρετούσε στην Υδ/νση Περιπολιών, ηλικίας 37 ετών, έφυγε ξαφνικά και άδικα από κοντά μας σήμερα 22/05/2023 τα ξημερώματα όταν, υπό συνθήκες οι οποίες διερευνώνται, η μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαινε μαζί με έτερο συμπολίτη μας 19 ετών ο οποίος βρήκε και αυτός τραγικό θανατο, συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα. Παρότι μεταφέρθηκαν άμεσα στο Νοσοκομείο, υπέκυψαν και οι δυο στα τραύματά τους!

Η οικογένεια των Ειδικών Φρουρών και το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Συναδέλφου μας που θα επιδιώξει να της συμπαρασταθεί με κάθε δυνατό τρόπο. Επίσης το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. εκφράζει με συντριβή και οδύνη, τα θερμά συλληπητήρια του και στην οικογένεια του νεαρού συμπολίτη μας.»

Πώς έγινε το θανατηφόρο τροχαίο στη Λεωφόρο Αθηνών

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα στο ύψος της συμβολής της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Αντιγόνης, κοντά στο κτήριο του Χρηματιστηρίου.

Κατά πληροφορίες το τροχαίο σημειώθηκε όταν ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι, έφυγε προς τη δεξιά μεριά ενώ βρισκόταν στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας. Δίπλα στο αυτοκίνητο βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μια μοτοσικλέτα με αναβάτες τον 37χρονο και τον 19χρονο, την οποία και χτύπησε με αποτέλεσμα η μηχανή να πέσει σε δύο σταθμευμένα οχήματα.

Ήταν τέτοια η σφοδρότητα της πρόσκρουσης ώστε χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των αναβατών της μοτοσικλέτας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» όπου και κατέληξαν.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει συλληφθεί ενώ οι ακριβείς συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος διερευνώνται από την Τροχαία Αθηνών.