Εξιχνιάστηκε άγρια ληστεία στη Γλυφάδα – Παραλίγο να πνίξουν ηλικιωμένη για μία αλυσίδα

Γλυφάδα: Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα

Στην εξιχνίαση άγριας ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης, τον περασμένο μήνα στη Γλυφάδα, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε μία 49χρονη ημεδαπή και ένας 48χρονος ημεδαπός ταυτοποιήθηκε ως συνεργός, ενώ σε βάρος και των δύο σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία από την οποία επήλθε βαριά σωματική βλάβη, με βάση την οποία εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Μετά από στοχευμένες αναζητήσεις, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. κατάφεραν και εντόπισαν στην περιοχή των Αχαρνών, μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας 22 Μαΐου τους κατηγορούμενους και τους οδήγησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, όπου συνελήφθησαν βάσει των ενταλμάτων που εκκρεμούσαν σε βάρος τους. Παράλληλα βρέθηκε και κατασχέθηκε και το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν κατά την τέλεση της ληστείας, που σημειώθηκε στις 13 Απριλίου.

Ως προς τον τρόπο δράσης, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι κινούμενοι με όχημα προσέγγισαν την 85χρονη που κινούνταν πεζή και της επιτέθηκαν, με σκοπό να αρπάξουν την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της.

Ο 48χρονος ακινητοποίησε την 85χρονη και η 49χρονη τράβηξε βίαια την αλυσίδα, ασκώντας της παράλληλα πίεση στο λαιμό προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της. Η 49χρονη μάλιστα, δεν δίστασε να σύρει την ηλικιωμένη γυναίκα στο έδαφος, τραυματίζοντας την, έως ότου ολοκληρώσει τον εγκληματικό σκοπό της.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.