Εύστοχη τοποθέτηση της υπ. Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Αγνής Κανδύλη Μυκωνιάτη για ειδικό επίδομα παραμεθορίων και επίδομα επικινδυνότητας.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια μπορέσαμε και δημιουργήσαμε τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για μια σοβαρή κοινωνική πολιτική, διαφυλάσσοντας την κοινωνική συνοχή, τονώνοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας.

Πρέπει λοιπόν άμεσα να τροποποιηθεί η σχετική διάταξη από το ειδικό μισθολόγιο των ένστολων του Ν. 4472/2017 της Κυβέρνησης ΣυριζαΑνελ, και να χορηγηθεί, επιτέλους, για όλους τους ένστολους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετούν στην περιοχή της Π.Ε. Καστοριάς το ειδικό επίδομα παραμεθόριων περιοχών των 100 ευρώ. Πληρούνται όλα τα απαιτούμενα κριτήρια και ειδικά όσον αφορά την ιδιαίτερη γεωγραφική θέση της περιοχής μας για το δίκαιο αυτό αίτημα.

Δεσμεύομαι ότι θα κάνω τα πάντα για να αναγνωριστεί στο επάγγελμα – λειτούργημα του Έλληνα Αστυνομικού, Πυροσβέστη, Λιμενικού, Στρατιωτικού η επικινδυνότητα της εργασίας τους με τη θεσμοθέτηση ενός ειδικού επιδόματος, τουλάχιστον με τριψήφιο αριθμό, το οποίο θα χορηγείται σε όλους τους σκληρά εργαζόμενους σε όλες τις εντολές Υπηρεσίες και που θα προσμετράται και για την ασφαλιστική και συνταξιοδοτική τους μετέπειτα πορεία. Είναι ένα πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων όλων των ενστόλων εργαζομένων το οποίο πρέπει να ικανοποιηθεί στα επαρκή περιθώρια που παρέχει πλέον η οικονομία μας.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Καστοριά είναι, ότι ο τόπος απαιτεί πρόοδό και απαιτεί συνέπεια στην πορεία, που έχει χαράξει η Νέα Δημοκρατία προς τα εμπρός για όλους.