Άδειασαν τον λογαριασμό γνωστού επιχειρηματία – Νέα απάτη στο «όνομα» της Περιφέρειας Κρήτης

Νέα περίπτωση εξαπάτησης γνωστού επιχειρηματία στο όνομά της Περιφέρειας Κρήτης με το θύμα να χάνει χιλιάδες ευρώ

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, σύμφωνα με καταγγελία ο παθών, πριν από λίγα 24ωρα οι επιτήδειοι κατάφεραν να του αποσπάσουν από τον τραπεζικό τον λογαριασμό το ποσό των 12.000 ευρώ!

Η Περιφέρεια Κρήτης μάλιστα, με νέα ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή των συναλλασσομένων επιχειρηματιών με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Καλεί μάλιστα τους πολίτες να μην δίνουν σε τηλεφωνικές κλήσεις η σε link τα προσωπικά τους στοιχεία και τραπεζικούς λογαριασμούς καθώς συνεχίζονται από επιτήδειους οι προσπάθειες εξαπάτησης τους επικαλούμενοι τον προϊστάμενο ή στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Περιφέρεια Κρήτης επισημαίνει:

«Ενημερώνουμε εκ νέου, ότι, τις τελευταίες ημέρες αλλά και το προηγούμενο διάστημα έγιναν αλλεπάλληλες απόπειρες από επιτήδειους που ισχυρίζονται ότι είναι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κρήτης με στόχο την εξαπάτηση ιδιωτών και επιχειρηματιών που συνεργάζονται με την Περιφέρεια Κρήτης. Ειδικότερα υποστήριξαν ότι, η Περιφέρεια Κρήτης έχει οικονομική συναλλαγή μαζί τους και τους ζητούν να ενεργοποιήσουν σύνδεση με τραπεζικό λογαριασμό μέσω link που τους αποστέλλουν. Επειδή σε καμία περίπτωση οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης δεν ζητούν αλλά ούτε αποστέλλουν πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα όπως κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή σύνδεση με τραπεζικό λογαριασμό (μέσω link), εφιστούμε την προσοχή όλων να μην δημοσιοποιούν τέτοια δεδομένα-στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες δεν πρέπει να ενεργοποιούν οποιαδήποτε σύνδεση (link) που τους αποστέλλεται ζητώντας προσωπικά δεδομένα όπως τραπεζικά στοιχεία-λογαριασμούς».