Λαμία: Διακριβώθηκε η δράση αλλοδαπών που έκλεβαν αυτοκίνητα – Εξιχνιάστηκαν 6 περιπτώσεις

Λαμία: Σε βάρος τους εκκρεμούσαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων – Κατασχέθηκαν πλήθος συσκευών και εργαλείων κατάλληλων για κλοπές αυτοκινήτων

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας συνελήφθησαν βραδινές ώρες της Τρίτης, 16 Μαΐου 2023, σε περιοχή της Φθιώτιδας, δύο αλλοδαποί, άνδρας και γυναίκα, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων.

Παράλληλα διακριβώθηκε η δράση τους στο ίδιο αδίκημα και στη χώρα μας, καθώς από τη διενεργηθείσα έρευνα προέκυψε ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες είχαν διαπράξει στην περιοχή της Λαμίας, τουλάχιστον -6- κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, μετά από εμπεριστατωμένη προανακριτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν κατάλληλα πληροφοριακά στοιχεία και δεδομένα, πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των δύο αλλοδαπών, οι οποίοι εντοπίσθηκαν να διαμένουν σε οικία σε περιοχή της Λαμίας.

Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν ενώ εξωτερικά της οικίας εντοπίστηκε και χώρος κατάλληλος για την απόκρυψη οχημάτων, κλεισμένος περιμετρικά με νάιλον, ώστε να μην είναι ορατός.

Μάλιστα ο αλλοδαπός άνδρας, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τον έλεγχο, επέδειξε άδεια ικανότητας οδήγησης και ταυτότητα αλλοδαπών αρχών, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστά.

Από τις επακόλουθες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος συσκευών και εργαλείων κατάλληλων για κλοπές αυτοκινήτων, όπως εγκέφαλοι οχημάτων, κλειδιά κλώνοι, κλειδί πασπαρτού, immobilizer, προγραμματιστές εγκεφάλων κ.λπ,
  • 7 συσκευές κινητών τηλεφώνων και πλήθος καρτών sim,
  • πλήθος εργαλείων, κατάλληλων για την αποσυναρμολόγηση οχημάτων,
  • πλήθος εξαρτημάτων οχημάτων,
  • αυτοκίνητο και
  • φορτηγό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τη διακρίβωση της συμμετοχής τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.