Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία που «άδειαζε» οχήματα σε πάρκινγκ

Θεσσαλονίκη: Συνήθως δρούσαν απογευματινές και βραδινές ώρες που υπήρχε περισσότερη κίνηση στις επιχειρήσεις για να είναι σίγουροι ότι δεν θα φύγουν από το σημείο με άδεια χέρια

Μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξαρθρώσουν συμμορία που έστηνε καραούλι σε πάρκινγκ και… άδειαζε το εσωτερικό των οχημάτων.

Δράστες ήταν 3 άτομα οι οποίοι είχαν οργανώσει πολύ καλά τα “χτυπήματα” τους. Με οχήματα που μίσθωναν, μετέβαιναν σε πολυσύχναστους υπαίθριους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων που διέθεταν για τους πελάτες επιχειρήσεις στην Καλαμαριά. Μόλις οι οδηγοί πάρκαραν τα οχήματα τους και εμπαιναν στα μαγαζιά, οι δράστες τους παρακολουθούσαν και όταν έβρισκαν την κατάλληλη ευκαιρία έβαζαν μπρος το σχέδιο τους. Με ειδικά εργαλεία προχωρούσαν σε διαρρήξεις κυρίως πολυτελών οχημάτων και άρπαζαν από το εσωτερικό τους ότι αξίας έβρισκαν.

Συνήθως δρούσαν απογευματινές και βραδινές ώρες που υπήρχε περισσότερη κίνηση στις επιχειρήσεις για να είναι σίγουροι ότι δεν θα φύγουν από το σημείο με άδεια χέρια. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχαν κάνει συνολικά 19 κλοπές με τη λεία τους να ξεπερνά τις 12.000 ευρώ ενώ είχαν αφαιρέσει 9 ηλεκτρονικές συσκευές όπως κινητά και laptop.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία.