Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησε τη σύζυγό του επειδή μάλωσε την 8χρονη κόρη τους – Απειλούσε να τη σκοτώσει

«Μου έδωσε μπουνιά, με έσφιγγε από τον λαιμό και έλεγε ότι θα με σκοτώσει» δήλωση μεταξύ άλλων στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό εκτυλίχθηκε την Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 μέσα σε ένα διαμέρισμα στο οποίο ζει μία οικογένεια με τρία παιδιά.

Λόγος γίνεται για έναν 51χρονο που επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή θύμωσε μαζί της ακούγοντάς την να μαλώνει την 8χρονη κόρη τους, η οποία είναι αδυναμία του. Τέτοια αδυναμία που τον έκανε να ξυλοκοπήσει τη μητέρα των παιδιών του και να την απειλεί πως θα τη σκοτώσει.

Ο 51χρονος καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 15 μήνες φυλάκισης, με τριετή αναστολή.

Μάλιστα, μπροστά στο περιστατικό ήταν και οι δύο γιοι τους, ηλικίας 17 και 13 ετών, οι οποίοι προσπάθησαν να προστατεύσουν τη μάνα τους όταν είδαν τον πατέρα τους να σφίγγει τα χέρια του στον λαιμό της.

Να σημειωθεί, βέβαια, πως αυτή η βίαιη συμπεριφορά προς τη 40χρονη γυναίκα δεν συνέβη για πρώτη φορά. Η απόφαση των παιδιών, όμως, να ειδοποιήσουν την αστυνομία «μπλόκαρε» τη συμπεριφορά του πατέρα τους και έτσι βρέθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας. «Μου έδωσε μπουνιά, με έσφιγγε από τον λαιμό και έλεγε ότι θα με σκοτώσει»

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο η 40χρονη, φαίνεται πως γύρισε κουρασμένη από την εργασία της και ζήτησε από τα τρία της παιδιά να βοηθήσουν με τις δουλειές του σπιτιού: «Μοίρασα τις δουλειές και ζήτησα από τα παιδιά να τακτοποιήσουν τα πράγματά τους. Ο κύριος ξύπνησε και έβαλε τις φωνές, βγήκε από το υπνοδωμάτιο και με χτύπησε με μπουνιά δυνατά στο πρόσωπο, κάτω από το αυτί. Δεν είχα αντιληφθεί ότι κοιμόταν», ανέφερε η γυναίκα και πρόσθεσε: «Οι δύο γιοί μας μπήκαν μπροστά για να τον σταματήσουν και τότε εκείνος με έπιασε σφιχτά από τον λαιμό και δε σταματούσε να με σφίγγει».

» Έλεγε στα παιδιά: “δε φοβάμαι, θα τη σκοτώσω και δεν με νοιάζει αν μπω φυλακή”. Φοβήθηκα πολύ για τη ζωή μου, με έσφιγγε πολύ δυνατά από τον λαιμό και έλεγε συνεχώς πως θα με σκοτώσει», περιέγραψε το θύμα.

Πάντως, η 40χρονη γυναίκα, 18 χρόνια παντρεμένη με τον 51χρονο, δήλωσε πως ανέχεται την βίαιη συμπεριφορά του δεδομένου ότι, μέχρι πρόσφατα, δεν γνώριζε τους νόμους και τα δικαιώματά της και φοβόταν να ζητήσει βοήθεια από τις Αρχές.

Από την άλλη, ο 51χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως ότι εκνευρίστηκε όταν η σύζυγός του μάλωσε την κόρη τους, επειδή της έχει ιδιαίτερη αδυναμία: «Το παιδί έπαιζε στο δωμάτιό του και εκείνη ξεκίνησε να της φωνάζει και να της λέει να κάνει δουλειές στο σπίτι. Άκουσα τις φωνές και σηκώθηκα επειδή έχω αδυναμία στην μικρή. Την ρώτησα γιατί μιλάει έτσι, όμως δεν την άρπαξα ποτέ από τον λαιμό».