Τέσσερις συλλήψεις για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών, στην Κύμη και στον Πειραιά, που φέρονται να συμμετέχουν σε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προχώρησαν οι λιμενικές αρχές.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από αστυνομική έρευνα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κύμης, το πρωί της 20-04-2023 προχώρησαν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών που επέβαιναν σε Ι.Χ., με το οποίο διευκόλυναν την αποβίβαση μεταναστών από ταχύπλοο σκάφος προερχόμενο από ακτές Τουρκίας, στην παραλία «Μάγειρας» Πετριών Εύβοιας.

Κατά τη διάρκεια προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Κύμης και μετά από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.), με συνδρομή στελεχών της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στις 7-5-2023 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, φερόμενοι ως ηγετικά στελέχη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Για τους συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, όπου και ασκήθηκαν σε βάρος τους ποινικές διώξεις για :Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση, παραλαβή, μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Οι τέσσερις συλληφθέντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. προκειμένου να εντοπιστεί ενδεχόμενη εμπλοκή άλλων προσώπων ως φερόμενα μέλη του οργανωμένου κυκλώματος.