“Πουλούσε” αγάπη και έφαγε 83 χιλ. ευρώ από 35χρονη – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 28χρονου

Θύμα απάτης από έναν 28χρονο, ο οποίος της πούλησε έρωτα για να… αδειάσει το πορτοφόλι της, έπεσε μία 35χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 28χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 4 Μαΐου και κατηγορείται για απάτη κακουργηματικής μορφής.

Ο δράστης κατάφερε με τα ψέματά του να εξαπατήσει την 35χρονη και να της αποσπάσει 83.357 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να καρπωθεί ακόμη 53.600 ευρώ από το θύμα του, χωρίς επιτυχία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 28χρονος, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της 35χρονης, σύναψε σχέση μαζί της και γνωρίζοντας την επιθυμία της να προβεί σε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, της πρότεινε να συνεταιριστούν.

Προκειμένου να ενισχύσει την πεποίθησή της για την φερεγγυότητά του και την εύρωστη οικονομική του επιφάνεια, της απέστειλε screenshot, στο οποίο φαινόταν υποτιθέμενη μεταφορά ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό, όπου η ίδια ήταν δικαιούχος και τον είχε ανοίξει καθ’ υπόδειξη του δράστη.

Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, όπως έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας συγγενικού του προσώπου, κατάφερε μέσα σε 17 ημέρες (συγκεκριμένα από τις 11/04/2023 έως και τις 28/04/2023) να αποσπάσει από την 35χρονη το συνολικό χρηματικό ποσό των 83.357 ευρώ, ενώ προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να της αποσπάσει επιπλέον 53.600 ευρώ, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι είναι κρατούμενος σε αστυνομική Υπηρεσία των Αθηνών και τα χρειάζεται ως εγγύηση, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Το απόγευμα της 4ης Μαΐου οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθη ο 28χρονος στην περιοχή των Συκεών, αφού παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό ποσό από την 35χρονη, ενώ, επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε ένα σπρέι πιπεριού.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πρόκειται για τον:

ΓΚΙΜΠΗ Αναστάσιο του Ιωάννη και της Άννας, γεν. 1995, στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ