Δεκαοκτώ συλλήψεις σε επιχείρηση-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας    

Νέα τριήμερη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας για την αντιμετώπιση «εγκλημάτων δρόμου»

Σε 18 συλλήψεις προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σε νέα ειδική επιχείρηση με σκοπό την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου», στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε από 13 έως και χθες 15 Μαΐου. Παράλληλα, εξιχνιάστηκαν 26 κλοπές, 8 απάτες και 3 ληστείες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ:

Τρία από τα μέλη συμμορίας συνελήφθησαν για κλοπές. Η συμμορία κατηγορείται ότι από τις 22 Αυγούστου 2021 έως 5 Μαΐου 2023, διέπραξε συνολικά 19 κλοπές, από τις οποίες οι 6 από καταστήματα και 13 από το εσωτερικό ΙΧ αυτοκινήτων, στις περιοχές της Ακρόπολης και της Καλλιθέας. Παράλληλα, έχουν ταυτοποιηθεί και δύο ακόμα μέλη της, που αναζητούνται για να συλληφθούν.

Ένας άνδρας συνελήφθη για απάτες σε βάρος πολιτών. Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, από 27 Οκτωβρίου 2022 μέχρι 18 Ιανουαρίου 2022 ο συλληφθείς, διέπραξε συνολικά 8 απάτες.

Συνελήφθησαν 11 αλλοδαποί, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα καθώς και για απείθεια και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών Αρχών. Από τις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Πλήθος αποδείξεων μεταφοράς χρημάτων, διαρρηκτικών εργαλείων και κοσμημάτων, 64 ρολόγια χειρός, 80 φαρμακευτικά δισκία, δύο μαχαίρια, ένα αεροβόλο και ένα πιστόλι αντίκα.

Πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις για, κατά περίπτωση, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και για καταδικαστικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, στην περιοχή των Καμινίων, 2 γυναίκες, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν για την μεν πρώτη 20 καταδικαστικές αποφάσεις φυλάκισης 18 ετών και 2 μηνών καθώς και ποινή κάθειρξης 5 ετών, ενώ για τη δεύτερη ποινή φυλάκισης 6 μηνών. Παράλληλα, στην περιοχή του Κολωνού, συνελήφθη άνδρας, καθώς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 μαχαίρια.

Επίσης, σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος 4 ατόμων, για τετελεσμένες διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση ενώ εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις κλοπών από σπίτια.

Τέλος, σχηματίστηκαν δικογραφίες και για άλλα 4 άτομα, για, κατά περίπτωση, τετελεσμένες ληστείες κατά συναυτουργία και τη νομοθεσία για τα όπλα, ενώ εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις ληστειών.