Νέα Ερυθραία: Εξιχνιάστηκε ληστεία 15.000€ σε κοσμηματοπωλείο – Ταυτοποιήθηκε Σέρβος μέλος της σπείρας «Ροζ Πάνθηρες»

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνίασε, έπειτα από συνδυαστική αξιοποίηση ερευνητικών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, δύο κλοπές που τελέστηκαν στην περιοχή της Βούλας και της Νέας Ερυθραίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ταυτοποιήθηκε για τη δράση του ένας 47χρονος Σέρβος, ο οποίος ανήκει στην διαβόητη εγκληματική ομάδα, στους “Ροζ Πάνθηρες”, ο οποίος μαζί με συνεργό του, λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν κλέψει ΙΧ από τη Βούλα.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 47χρονου αλλοδαπού, έγκλειστου σε Κατάστημα Κράτησης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα, από άτομα που έχουν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών. Για τα ίδια αδικήματα κατηγορείται και συνεργός του που αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος τέλη Ιούλιου του 2021, έκλεψε αυτοκίνητο από την περιοχή της Βούλας, μαζί με συνεργούς του.

Στη συνέχεια, αρχές Αυγούστου του ίδιου έτους, ο κατηγορούμενος με έναν ακόμα συνεργό του χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο όχημα κατά τη διάρκεια διάρρηξης που πραγματοποίησαν σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, με λεία κοσμήματα συνολικής αξίας 15.000 ευρώ.

Κατά τη διαφυγή τους, οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα στο σημείο της διάρρηξης και τράπηκαν σε φυγή πεζή.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.