Άρτα: Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τη μητέρα του νεκρού βρέφους

Ο πατέρας και η μητέρα του βρέφους που πέθανε μέσα στο αυτοκίνητο στην Άρτα θα βρεθούν σπίτι τους υπό την παρουσία ψυχολόγου

Εξιτήριο από το νοσοκομείο έλαβε η μητέρα του 5,5 μηνών βρέφους το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ξεχασμένο μέσα στο αυτοκίνητο από τον πατέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα βρίσκεται πλέον στο σπίτι της μαζί με τους γονείς της αλλά και με την παρουσία ψυχολόγου και αστυνομικών.

Στο πλευρό της αναμένεται να βρεθεί και ο 37χρονος σύζυγος της καθώς έπειτα από την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο ίδιος υποστήριξε για ακόμα μια φορά πως σταμάτησε το μυαλό του και εμφανίστηκε σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Στο πλευρό του ήταν οι συνάδελφοί του, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο σε μία κίνηση συμπαράστασης.

Ο συνήγορος του, Δημήτρης Λαμπράκης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση. Μάλιστα ανέφερε ότι τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους μόλις συνειδητοποίησαν ότι το μωρό τους δεν ζει.

«Η δίωξη που αρχικά του ασκήθηκε ήταν ορθή με τα στοιχεία που είχαν ανακρίτρια και εισαγγελέας. Ελπίζω ότι η κατηγορία θα μεταβληθεί σε ανθρωποκτονία από αμέλεια» σχολίασε έπειτα ο δικηγόρος.

Αναφέρθηκε δε για τον λόγο για τον οποίο ο πατέρας ανέλαβε εκείνος να μεταφέρει το παιδί του στο βρεφονηπιακό σταθμό τη μοιραία μέρα:

«Ο άνθρωπος έχασε την επίγνωση. Επειδή ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος από τους πόνους του μωρού που έβγαζε δόντια και είχε κολικούς, η γυναίκα του είχε ατύχημα και φοβόταν να πάει το παιδί στον βρεφονηπιακό σταθμό και έτσι το πήγε αυτός. Σταμάτησε να πάρει έναν καφέ με το παιδί στο πίσω κάθισμα. Εκείνη την ώρα σταμάτησε το μυαλό του. Πήγε στη Λευκάδα εκτέλεσε το έργο του, όταν πήγε η γυναίκα του να πάρει το παιδί, αντιλήφθηκε ότι δεν είχε αφήσει το παιδί. Έτρεξαν και οι δύο εκεί και καταλαβαίνετε ότι κανείς δεν θα ήθελε να είναι κανείς στη θέση αυτή», είπε ο Δημήτρης Λαμπράκης.

Οι συνάδελφοι του 37χρονου είπαν στους δημοσιογράφους ότι έχουν συγκλονιστεί από το γεγονός, έκαναν λόγο για έναν πολύ καλό άνθρωπο, συνάδελφο και πως οι προσευχές τους είναι κοντά του.

Η αγκαλιά των γονιών και ο θρήνος για το παιδί τους
Οι δυό γονείς συντετριμμένοι από το τραγικό συμβάν, κατά πληροφορίες συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης και αγκαλιασμένοι ξέσπασαν σε κλάματα για την 5,5 μηνών κόρη τους που έφυγε από τη ζωή από θερμοπληξία, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο MEGA δήλωσε ότι η μητέρα έχει αρχίσει να δίνει ελαφρυντικά στον πατέρα: «Η μητέρα από χθες είναι καλύτερα, άρχισε να δίνει ελαφρυντικά στον σύζυγό της και ζήτησε να τον δει. Τον είδε σήμερα το πρωί περίπου στις 10 η ώρα και πάλι το μεσημέρι ζήτησε κι είδε η μητέρα του βρέφους τον σύζυγό της»

Ειδικά για την κατάσταση του πατέρα είπε ο κ. Γιαννάκος: «Ο πατέρας είναι σε άσχημη κατάσταση, είναι σε σοκ. Οι γιατροί έχουν δώσει και στους δύο γονείς άδεια να παραστούν στην κηδεία του βρέφους».

Για την πρωινή συνάντηση που είχε το ζευγάρι ανέφερε ο κ. Γιαννάκος ότι η σύζυγος είπε ότι δεν φταίει σε κάτι ο σύζυγός της.