Best Cyprus Food Awards: Ξεκινούν οι βραβεύσεις του θεσμού στην Κύπρο για 5η χρονιά

Best Cyprus Food Awards: Ο δημοφιλής καινοτόμος θεσμός της εστίασης σε Ελλάδα και Κύπρο, έρχεται για το 2023 με 20 διαφορετικές κατηγορίες

Για πρώτη φορά στην Κύπρο, μέσα από το θεσμό των Best Cyprus Food Awards (BCFA) οι επισκέπτες/πελάτες των επιχειρήσεων κρίνουν και βραβεύουν τα καταστήματα που παρουσιάζουν υψηλή δημοφιλία ανά περιοχή στην κατηγορία τους.

Ο θεσμός των Best Cyprus Food Awards (BCFA), είναι ίσως ο πιο αντικειμενικός και αντιπροσωπευτικός για να επιλεγεί μια επιχείρηση, δεδομένου πως οι ίδιοι οι καταναλωτές επισκέπτονται, δοκιμάζουν και κατόπιν κρίνουν την ποιότητα των όσων δοκίμασαν, συνδυαστικά με την σχέση ποιότητας/τιμής, τη φιλικότητα του χώρου αλλά και το service που αντιμετώπισαν ως εμπειρία κατά την επίσκεψή τους.

Το διαδίκτυο ως μέσο που χρησιμοποιούν πλέον καθημερινά όλο και περισσότεροι Κύπριοι πολίτες, είναι μια αλάνθαστη πηγή πληροφοριών με πολλές και σημαντικές πληροφορίες για κάθε επιχείρηση που θα μας καθοδηγήσει στο σωστό σημείο για να φάμε, να πιούμε έναν καλό καφέ, να γευτούμε ένα ξεχωριστό γλυκό ή παγωτό, να γνωρίσουμε επιχειρήσεις που έχουν αντέξει στον χρόνο με τις παραδοσιακές τους γεύσεις, ακόμα και που θα γλεντήσουμε στο γάμο μας (κατηγορία “Κτήματα Δεξιώσεων“)!

Τα BCFA είναι ίσως ο μοναδικός θεσμός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, διότι το τελικό αποτέλεσμα και ο κάθε νικητής για κάθε χρονιά έχει καταγραφεί τους προηγούμενους μήνες μέσα από μηχανές αναζήτησης, εξειδικευμένα portal στον τομέα της εστίασης αλλά και τα social media.

Πώς βγαίνουν οι αξιολογήσεις
Τα Best Cyprus Food Awards είναι ο μοναδικός θεσμός στην Κύπρο που στηρίζεται στις αυστηρές κριτικές των επισκεπτών σε επιχειρήσεις εστίασης σε όλη την χώρα.

Tα BCFA χρησιμοποιούν έναν ειδικά διαμορφωμένο αλγόριθμο που συλλέγει πληροφορίες από πηγές όπου καταναλωτές μπορούν να γράψουν ή να δώσουν θετική ψήφο για κάθε επιχείρηση που είναι στον χώρο της εστίασης. Είναι ο μόνος και πιο πρωτότυπος θεσμός εστίασης, αφού συλλέγει και επεξεργάζεται για 180+ ημέρες ότι κριτική (θετική ή αρνητική) καταγράφουν οι μηχανές αναζήτησης, όπως το google, τα social media (facebook, instagram, twitter), οι πλατφόρμες με κριτικές χώρων εστίασης, αναφορές σε δημόσιες πηγές (ενημερωτικά portals, forums κτλ), αλλά και δεκάδες άλλες μικρότερες μηχανές αναζήτησης Παγκοσμίως, βγάζοντας ένα ασφαλές και “διάφανο” αποτέλεσμα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Η τεχνική ομάδα αξιολόγησης του θεσμού, θα αποφανθεί κατά πόσο οι υποψήφιες επιχειρήσεις πληρούν τα κριτήρια βράβευσης με βάση τις μετρήσεις που γίνονται από το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα που χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για αυτόν τον σκοπό.

Τρόπος διάκρισης και τελική κατάταξη
Η επιχείρηση που καταφέρνει μέσα από τις κριτικές των επισκεπτών της κατά το τρέχον έτος να συγκεντρώσει ίση ή ανώτερη βαθμολογία άνω των 4 βαθμών (5 βαθμοί το ανώτερο) και βάσει των ποιοτικών στοιχείων που συλλέγει το πρόγραμμά μας (ανταγωνισμός, ισοβαθμίες, ποιοτικά στοιχεία, περισσότερες κριτικές κτλ.), κερδίζει τη διάκριση για την/τις κατηγορίες που θα της ανακοινωθούν.

Οι διακριθέντες ανά περιοχή είναι μόνο ένας ενώ για την πρωτεύουσα της Κύπρου (Λευκωσία) δικαίωμα βράβευσης έχουν έως 2 επιχειρήσεις ανά κατηγορία.

Σε περίπτωση αδυναμίας επικοινωνίας με το νικητή ή άρνησης της διάκρισης, δικαίωμα διάκρισης έχουν οι επόμενοι δυο επιλαχόντες που βρίσκονται στην τριάδα που θα αξιολογήσει το πρόγραμμά του θεσμού των Best Cyprus Food Awards.

Απόδοση Διάκρισης
Οι τιμητικές διακρίσεις αποδίδονται από τον διοργανωτή και την ομάδα αξιολόγησης σε πρόσωπα, εταιρίες ή οργανισμούς που παρουσίασαν έργο υψηλής ποιότητας, το οποίο εκτιμάται ότι ωφελεί την κοινωνία και συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Έβελυν Καραγιάννη: Η νέα Award Winners Director των Best Cyprus Food Awards
Η Κύπρια “foodie” και influencer Έβελυν Καραγιάννη, υπέγραψε συμφωνία με τον Όμιλο Εταιρειών που διαχειρίζεται τα Best Cyprus Food Awards. Η νέα director των βραβείων, βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα και υπέγραψε συμφωνία με τη διοίκηση του θεσμού εστίασης των Best Cyprus Food Awards, που φέτος διανύει το 5ο έτος στην Κύπρο.

Οι ιδέες της, η δυναμικότητα, αλλά και οι γνώσεις στον τομέα της εστίασης, μιας και είναι λάτρης του καλού φαγητού, οδήγησαν σε συμφωνία με τη διαχειρίστρια εταιρεία.

Αλλαγές με νέες κατηγορίες και σημασία στη… λεπτομέρεια
Με 8 νέες κατηγορίες, τα BCFA από φέτος θα έχουν συνολικά 20 διαφορετικές κατηγορίες βραβευθέντων επιχειρήσεων του χώρου της εστίασης, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα σε αξιόλογες επιχειρήσεις της Κύπρου να αναδειχθούν και να παρουσιάσουν τις κορυφαίες γεύσεις τους τόσο στους Κύπριους όσο και στους τουρίστες που κατακλύζουν τη χώρα κάθε χρόνο.

Οι 20 κατηγορίες για το 2023
1) TAVERN/CYPRIOT MEZE RESTAURANTS
2) GREEK/MEDITERRANEAN CUIZINE RESTAURANTS
3) FISH RESTAURANTS
4) INTERNATIONAL CUISINE RESTAURANTS
5) HOMECOOKED FOOD
6) STEAK HOUSES
7) GRILL HOUSES
8) AGROTOURISM EATING SPOTS
9) BURGER HOUSES
10) PIZZA DELIVERY/TAKE AWAY
11) STREET FOOD
12) BRUNCH
13) ALL DAY BAR/RESTO
14) BEACH BAR/RESTO
15) PATISSERIE
16) BAKERIES
17) NEW ENTRY
18) TAKE AWAY COFFEE HOUSES
19) EVENT HALLS
20) MADE IN CYPRUS | LOCAL PRODUCERS

Έμφαση στην Κύπρο με διαρκή προβολή
Ο θεσμός των Best Cyprus Food Awards συμφώνησε με Κυπριακά μέσα, μια σειρά από παρουσιάσεις και μικρά events για φέτος, ενώ μεταξύ εταιρείας και της κα. Καραγιάννη, συμφωνήθηκαν μια σειρά από ενέργειες για το μέλλον που θα αναδείξουν τους Κύπριους επιχειρηματίες διεθνώς.

Facebook: Visit Facebook
Ιστοσελίδα: Visit Site
Instagram: Visit Instagram