Αδέρφια Λάλα: Η αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας Καραϊβάζ μια μέρα πριν, το van, η Ferrari και τα “Πακιστανικά” κινητά

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού συντάκτη και συνάδελφου Γιώργου Καραϊβάζ πριν δυο χρόνια στον Άλιμο

Η εμπλοκή ακόμα τριών ατόμων, γνώριμων των Αρχών και ο ρόλος του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού ή εντολέα (με παραγγελία από κάποιον άλλο;) Γ.Μ., που βρίσκεται στην φυλακή.

Πως η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του 40χρονου Γιάννη Λάλα (με το παρατσούκλι “Μάγειρας”) και του 48χρονου αδερφού του Στράτου Λάλα. Το “van” που ανήκε στην εταιρεία κοινοχρήστων της συντρόφου του Λάλα, οι εξηγήσεις που δεν έδωσε πριν δυο εβδομάδες, όταν κάλεσαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας τον Λάλα για να δικαιολογήσει την εμφάνιση λευκού Fiat Doblo στον Άλιμο μια μέρα πριν τη δολοφονία, αλλά και την ημέρα της εκτέλεσης.

Πως ο 40χρονος Γιάννης Λάλας εμπλέκεται και στην εκτέλεση του 35χρονου Χάρη Κοντογιώργη (Dirty Harry) τον Δεκέμβριο του 2020.

Το σίγουρο είναι, ότι οι συλληφθέντες, έχουν βαθιές διασυνδέσεις στη μαφία της νύχτας και στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ νονών, αλλά και όσοι κατηγορούνται για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Τουλάχιστον έξι άτομα θεωρούν οι αρχές ότι ήταν στον επιχειρησιακό βραχίονα της δολοφονίας του δημοσιογράφου και έχουν σοβαρές ενδείξεις για άλλα τρία άτομα, τα οποία στο παρελθόν αποτελούσαν επιχειρησιακή ομάδα γνωστού μπράβου της νύχτας ενώ έκαναν και συνοδείες σε μπράβους της νύχτας.

Οι Αρχές ξεκαθαρίζουν επίσης ότι είναι άλλος ο ηθικός αυτουργός και άλλος αυτός ο οποίος παρήγγειλε ή προκάλεσε τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Δεν έχουν καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο αρχηγός της ομάδας της νύχτας, ο οποίος και χαρακτηρίζεται ηθικός αυτουργός.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν συγκεντρώσει ικανά στοιχεία, ώστε να μπορέσει ο δικαστικός λειτουργός να ζητήσει τη σύλληψή του.

Το «κουβάρι» της δολοφονίας άρχισε να ξετυλίγεται περίπου δύο με τρεις μήνες μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου, όταν οι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών ανακάλυψαν το επίμαχο καρέ στο οποίο έχει αποτυπωθεί η μηχανή των εκτελεστών να κινείται κοντά στο σημείο της δολοφονίας.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις ο οδηγός της μηχανής εμφανίζεται να συνομιλεί με τον οδηγό του βαν, πίσω από το τιμόνι του οποίου βρίσκεται ένας από τους δύο συλληφθέντες.

Η αποτυχημένη εκτέλεση Καραϊβάζ μια μέρα πριν, λόγω αλλαγής του προγράμματος του δημοσιογράφου

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου είναι ραγδαίες, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι δράστες είχαν επιχειρήσει να εκτελέσουν το δημοσιογράφο μια ημέρα νωρίτερα, ωστόσο, όπως φαίνεται, το σχέδιό τους ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς ο Γιώργος Καραϊβάζ εκείνη την ημέρα είχε φύγει από το σπίτι του μισή ώρα νωρίτερα.

Οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους τα βίντεο από την προηγούμενη ημέρα, που φαίνεται το σκούτερ των δραστών αλλά και το Fiat Doblo που χρησιμοποιήθηκε λίγο αργότερα για τη διαφυγή τους από το σημείο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μέσα στη δικογραφία περιλαμβάνονται τα ονόματα τριών ακόμη προσώπων, που σύμφωνα με τις Αρχές φαίνεται να είχαν ρόλο στη δολοφονία -όμως δεν βρέθηκαν τα στοιχεία εκείνα που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη με έκδοση ενταλμάτων-.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ανάμεσα στα ονόματα είναι και αυτό ενός έγκλειστου στις φυλακές, με το εν λόγω πρόσωπο να μπαίνει στο μικροσκόπιο των Αρχών και να ερευνάται ακόμη και η περίπτωση να ήταν στην ομάδα του ηθικού αυτουργού.

Την ίδια ώρα, η εξέταση των τηλεφώνων των δύο συλληφθέντων αποκάλυψε ουσιαστικά στοιχεία για την υπόθεση.

Τα “Πακιστανικά” τηλέφωνα που άνοιξαν μόνο πριν την εκτέλεση Καραϊβάζ

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, οι δύο συλληφθέντες για 48 ώρες είχαν αφήσει τα κινητά τους τηλέφωνα σε συγκεκριμένο σημείο, χωρίς να τα χρησιμοποιήσουν καθόλου ενώ εξακριβώθηκε ότι τα τρία πρόσωπα, που μνημονεύονται στη δικογραφία είχαν αγοράσει την ίδια μέρα και την ίδια ώρα, «πακιστανικά τηλέφωνα», τα οποία κατέληξαν και στα χέρια των εκτελεστών.

Η ύπαρξη του λευκού van, ήταν αυτή που στην ουσία σχεδόν δύο μήνες μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου, αποκάλυψε την ταυτότητα των δύο συλληφθέντων, καθώς από την πινακίδα κυκλοφορίας ήταν ξεκάθαρο σε ποια εταιρεία ανήκει.

Όταν μάλιστα, κλήθηκε πριν από 15 ημέρες στο Ανθρωποκτονιών, για να δώσει εξηγήσεις o 40χρονος συλληφθείς Γιάννης Λάλας, που ήταν και ο οδηγός, παραδέχτηκε ότι ανήκει στην εταιρεία της συντρόφου του και ότι το οδηγεί μόνο ο ίδιος.

Δεν μπορούσε, όμως, να δώσει καμία πειστική απάντηση για ποιο λόγο βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, τις επίμαχες 48 ώρες της δολοφονίας του.

Οι αξιωματικοί, μάλιστα, του Ανθρωποκτονιών πήραν κατάθεση και από άλλους υπαλλήλους της συγκεκριμένης εταιρείας που ανήκει το van και όλοι κατέθεσαν ότι το συγκεκριμένο όχημα το οδηγούσε πάντα και μόνο το συγκεκριμένο πρόσωπο που συνελήφθη.

Κυκλοφορούσαν με το van για να μην δώσουν στόχο

Οι Αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, εκτιμούν ότι χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητο αυτό για “ξεκάρφωμα” και σε περίπτωση ελέγχου από διερχόμενους αστυνομικούς, να μην προκαλέσουν υπόνοιες ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει.

Για τον ίδιο λόγο, χρησιμοποίησαν και το προσωπικό σκούτερ οι εκτελεστές, καθώς έχει προκύψει ότι δεν ήταν κλεμμένο.

Μάλιστα, το ίδιο σκούτερ φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε και στη δολοφονία του του 35χρονου Χάρη Κοντογιώργη (Dirty Harry) τον Δεκέμβριο του 2020.

Το καφέ στα Δυτικά προάστια, η εμπλοκή Μάλαμα και η κόκκινη Ferrari του 40χρονου Γιάννη Λάλα

Τα αδέλφια Λάλα διατηρούσαν μία καφετέρια στα Δυτικά Προάστια η οποία ήταν και επίκεντρο συναντήσεων για….δουλειές. Κάποια στιγμή το μαγαζί αυτό «επισκέφτηκε» κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας το οποίο και διαπίστωσε πώς επρόκειτο για ένα «μαγαζί βιτρίνα». Το μαγαζί έκλεισε. Κάποιοι ισχυρίζονται πώς ο άνθρωπος που «καθοδήγησε» την Οικονομική Αστυνομία ήταν ο Μάλαμας.

Την τελευταία περίοδο ο Γιάννης Λάλας κυκλοφορούσε με μία κόκκινη Ferrari. Πολλοί αναρωτήθηκαν που βρήκε τα λεφτά για την αγορά της. Κάποιοι ισχυρίζονται πώς τα χρήματα προέρχονται από μία ακόμη «δουλειά» στην Ανατολική Αττική αυτή τη φορά. Άλλωστε ο «Μάγειρας», διότι αυτό είναι το παρατσούκλι του Λάλα στην πιάτσα, έχει την φήμη αποτελεσματικού ατόμου. Πολύ αποτελεσματικού.