Δολοφονία Καραϊβάζ: Ο ρόλος και το προφίλ των δύο αδελφών

Τα στοιχεία που «πρόδωσαν» τους δύο δράστες και πως οι Αρχές κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Το να φτάσουν οι αρχές στις πρώτες συλλήψεις για την εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση.

Χρειάστηκαν 2 χρόνια, δεκάδες έρευνες στο σημείο, εκατοντάδες αναλύσεις βιντεοληπτικου υλικού και ένας πολύ προσεκτικός συνδυασμός στοιχείων ώστε να φτάσουμε στις συλλήψεις των δύο αδερφών Λ. Ι και Λ. Ε.

Το πρώτο σημαντικό στοιχείο από τις κάμερες ήταν ο εντοπισμός της μηχανής και στη συνέχεια ο εντοπισμός του λευκού βαν το οποίο κινούνταν κοντά στο σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ και ένα 24ωρο πριν την εκτέλεση η οποία εκείνη τη μέρα ανεβλήθη γιατί ο δημοσιογράφος επέστρεψε νωρίτερα στο σπίτι του στον Άλιμο.

Εκτός ομως από τις κάμερες ασφάλειας οι κινήσεις των δραστών «προδοθηκαν» και από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες «έδειξαν» ότι οι 2 δράστες βρίσκονταν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την εκτέλεση η μηχανή με το βαν κινούνταν παράλληλα για κάποια λεπτά με τον συνοδηγό της μηχανής να κατεβαίνει και να επιβιβάζεται στο βαν.

Αν και αρχικά οι πρώτες πληροφοριες ανέφεραν ότι οι δύο συλληφθέντες ήταν συνεργοί των εκτελεστων, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο το ένα από τα δύο αδέρφια να είναι ο εκτελεστής.

Αύριο οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στα δικαστήρια.

«Αρχίζει να δικαιώνεται η μνήμη του»

Η Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ, μετά τις δύο συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για τη δολοφονία του συζύγου της Γιώργου Καραϊβάζ, δήλωσε: «Αρχίζει να δικαιώνεται η μνήμη του Γιώργου. Eυχαριστώ την ελληνική αστυνομία».

Η δολοφονία Κοντογιώργη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 40χρονος εκτός από την υπόθεση Καραϊβάζ, εμπλέκεται και στη δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη, στο Γαλάτσι, έξω από γυμναστήριο, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2021, λίγους μήνες δηλαδή μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Για τη δολοφονία Κοντογιώργη έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 40χρονο.

Εκτιμάται πως η δολοφονία Κοντογιώργη ήταν πράξη αντεκδίκησης ομάδας μπράβων για την εκτέλεση του πρώην πυγμάχου, Μιχάλη Καπίρη με τον οποίο σχετιζόταν ο 40χρονος. Υπεύθυνος για τη δολοφονία, στις 15 Μαΐου 2021, θεωρείται ο Χ. Κοντογιώργης.

Μάλιστα αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο τρόπος δράσης και η εκτέλεση των δύο δολοφονιών (Καραϊβάζ και Κοντογιώργη) έχουν πολλά κοινά στοιχεία ενώ ακόμα και το δίκυκλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες φέρεται να μοιάζει και στις δύο περιπτώσεις, αν δεν είναι το ίδιο.

Ο 40χρονος εμπλέκεται επίσης και σε δικογραφία για εκβιασμό το 2016, ενώ φέρεται να ήταν συνοδός ασφαλείας του Γιώργου Μήτσου, του 38χρονου πρατηριούχου που δολοφονήθηκε στον Γέρακα, τον Ιούνιο του 2022.

Ο ιδιοκτήτης του βαν

Όσον αφορά τον 48χρονο αδερφό του φέρεται να εμπλέκεται σε ληστεία στο παρελθόν. Ο ίδιος εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Νίκαια εκεί όπου εδρεύει η εταιρεία καθαριότητας πολυκατοικιών που είναι στο όνομα της γυναίκας του. Το λευκό βαν που εντόπισε η αστυνομία στη δολοφονία Καραϊβάζ και πρόσδωσε τα δύο αδέρφια ανήκει στη συγκεκριμένη εταιρεία καθαριότητας.

Το συγκεκριμένο όχημα φέρεται να χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής του δολοφόνου ο οποιος από τη μηχανή όπου εκτέλεσε το θύμα στη συνέχει επιβιβάστηκε στο λευκό βαν.

Ποιοι είναι οι δύο συλληφθέντες

Οι συλληφθέντες είναι δυο Ελληνες 40 και 48 ετών, είναι αδέρφια με τα αρχικά Ι.Λ και Ε.Λ.

Ο πρώτος μένει στη Νίκαια και ο δεύτερος στον Νέο Βουτζά.

Τώρα οι άνδρες του ανθρωποκτονιών αναζητούν ακόμη δυο πρόσωπα και όπως φαίνεται είναι θέμα χρόνου να δούμε και άλλες συλλήψεις.

Η ανακοίνωση του Τάκη Θεοδωρικάκου για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Τις δύο συλλήψεις που προχώρησε η Αστυνομία για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το 2021, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Είχε προηγηθεί ένταλμα σύλληψης για τους δύο κατηγορούμενους, ενώ οι Αρχές τους συνέλαβαν την Παρασκευή (28/04).

Αναλυτικά ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε:

«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει.

Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας.

Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη.

Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021.