Λάρισα: «Καμπάνα» επτά μηνών φυλάκισης με αναστολή για το παράνομο εμπόριο κροτίδων

Ένας άνδρας στη Λάρισα τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης επτά μηνών με αναστολή, για το παράνομο εμπόριο κροτίδων και βεγγαλικών

Ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας βρέθηκε σήμερα ένας άνδρας κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.

Σύμφωνα με το Onlarissa.gr, ο άνδρας συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας καθώς στο μαγαζί του στην Ελασσόνα εντοπίστηκαν 1.016 κροτίδες και 2.124 πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα χωρίς της σχετική άδεια.

202304121223131682.jpg

Σήμερα στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως στο παρελθόν είχε άδεια για να πουλάει πυροτεχνήματα όμως τα τελευταία χρόνια δεν θέλησε να συνεχίσει αυτό το εμπόριο και δεν ανανέωσε την άδεια του. Τόνισε πως τα βεγγαλικά που βρήκαν οι αστυνομικοί στο μαγαζί του ήταν εμπόρευμα που δεν είχε καταφέρει να πουλήσει και το οποίο δεν ήξερε πλέον πως να απομακρύνει.

Επεσήμανε επίσης ότι τα συγκεκριμένα βεγγαλικά δεν είναι κανονικές κροτίδες παρά δυναμιτάκια με ελάχιστη ισχύ.

Το δικαστήριο ωστόσο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του και τον κήρυξε ένοχο επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης εφτά μηνών με τριετή αναστολή.

Πυροσωλήνες

θυμίζουμε ότι για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών συνελήφθη στη Λάρισα επίσης την Τετάρτη, τις μεταμεσονύχτιες ώρες, ένας άνδρας γιατί στο όχημα του μετά από έλεγχο της αστυνομίας βρέθηκαν μία κούτα και τρεις συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 210 εναέριες βολές και τρεις πυροσωλήνες των 8 βολών ο καθένας.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι εντατικοί αυτή την περίοδο για την αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας κροτίδων – βεγγαλικών, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.

Μάλιστα, η αστυνομία συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής:

– Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

– Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.

– Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

– Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.

– Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Πηγή: onlarissa.gr