ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ – Πολεμική Αεροπορία: Το συγκλονιστικό βίντεο για τον Γιώργο Μπαλταδώρο – Πέντε χρόνια από την τραγωδία

Συγκίνηση και ανατριχίλα για τον «γεράκι» της Πολεμικής Αεροπορίας – Πέρασαν τρία χρόνια από την ημέρα που ο Γιώργος Μπαλταδώρος πέταξε πάνω από το Αιγαίο για να αναχαιτίσει τουρκικά μαχητικά και αποφάσισε να μην επιστρέψει

Οι άνθρωποι που γνώριζαν καλά τον Γιώργο Μπαλταδώρο, συνάδελφοι και φίλοι, δημιούργησαν ένα συγκλονιστικό βίντεο, τιμώντας τη μνήμη του.

Το βίντεο ξεκινά με εικόνες από αερομαχίες, από το ανελέητο κυνηγητό στο οποίο επιδίδονται καθημερινά οι Έλληνες χειριστές κατά των Τούρκων. Οι εικόνες αναχαίτισης και η δράση πάνω από τα σύννεφα παραλληλίζεται με ένα αγοράκι που τρέχει στους δρόμους του χωριού του για να δει τα μαχητικά να περνούν από πάνω.

Το παιδί σταδιακά μεγαλώνει, ανδρώνεται και γίνεται Ίκαρος, που με το βλέμμα στον ουρανό χαιρετά τα ελληνικά μαχητικά.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο:

Ένα Mirage στο χωριό του Γιώργου Μπαλταδώρου

Ένα πολεμικό Mirage F1, εδώ και δύο 24ωρα στο Μορφοβούνι, το χωριό καταγωγής του Ήρωα Σμηναγού (Αντιπτέραρχος μετά θάνατον), Γιώργου Μπαλταδώρου, που έχασε την ζωή του στην πτώση Mirage 2000-5 στις 12 Απριλίου 2018.

Η συναρμολόγηση και τοποθέτηση του μαχητικού αεροσκάφους τύπου Mirage ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα (31/03) στο Μορφοβούνι, στη μνήμη του ηρωικού πιλότου Γεωργίου Μπλαταδωρου.

Κλιμάκιο τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας εργάστηκε επί τρεις μέρες για την τοποθέτηση του αεροσκάφους, στην πλατεία που διαμορφώνει ο Δήμος Λ. Πλαστήρα έξω από το Μορφοβούνι και θα φέρει το όνομα του ηρωικού Αντιπτεράρχου που έπεσε εν ώρα καθήκοντος το 2018.

Ο Γ. Μπαλταδώρος, πιλότος στην 331 Μοίρα Παντός Καιρού, έχασε τη ζωή του στις 12 Απριλίου 2018, σε ηλικία 34 ετών, όταν το Mirage 2000-5 με το οποίο πετούσε συνετρίβη ανοικτά της Σκύρου, επιστρέφοντας από αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών που είχαν παραβιάσει το FIR Αθηνών.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, κηδεύτηκε με τιμές ήρωα στο χωριό του, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και ο Αρχηγός, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, αποφάσισαν να στήσουν ένα μνημείο στο χωριό του αδικοχαμένοι Έλληνα Ίκαρου, το Μορφοβούνι Καρδίτσας, ενώ ήδη φιλοτεχνείται και η προτομή του για να στηθεί στον ίδιο χώρο.

Στόχος του δήμο είναι αν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, να γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στις 8 Αυγούστου και η συγκεκριμένη πλατεία να ονομαστεί «πλατεία Γιώργου Μπαλταδώρου.»

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος είχε γεννηθεί τον Ιούνιο του 1984 και ήταν πατέρας δυο παιδιών.

Το μοιραίο αεροσκάφος είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου την Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα από τα αεροσκάφη επιφυλακής.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος κηδεύτηκε το Σάββατο (14.04.2018) στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Λίγες ώρες πριν από την κηδεία του, οι συνάδελφοι του ανέβασαν ένα συγκλονιστικό post με την εικόνα του άτυχου 34χρονου. «Είναι κάποιοι Άγγελοι λίγο διαφορετικοί από αυτούς που ξέρουμε. Τα φτερά δεν τα έχουν στην πλάτη, είναι σιδερένια και τα έχουν στα αεροπλάνα τους. Πολλές φορές έχουν γυναίκα και παιδιά αλλά για εκείνους είμαστε όλοι οι Έλληνες οικογένεια τους. Πετάνε ψηλά, μας βλέπουν και σκέφτονται: “Δεν θα αφήσω κανέναν να σε πειράξει, όχι όσο είμαι εδώ πάνω… Ρε φίλε εύχομαι να ξέρεις πόσο ευγνώμονες είμαστε όλοι εδώ κάτω για όλες τις ώρες που μας πρόσεχες, εύχομαι με κάποιο τρόπο να νιώθεις την αγάπη μας».