Το «πεσκέσι» και ο «άσος» του αστυφύλακα – Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να “σπρώχνει” ναρκωτικά σε… ειδικό φρουρό

Διαλαλούσε ότι έκανε “μυστικές” υπηρεσίες – Συμμετείχε σε videoclip με τράπερ – Εκδιώχθηκε από τη ΔΙ.ΑΣ. – Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να “σπρώχνει” ναρκωτικά σε… ειδικό φρουρό

Η φυσική αλλά και διακριτική παρακολούθηση των «αδιάφθορων» αποκάλυψε τα κρυφά μεροκάματα που έβγαζε ο αστυνομικός με τα αρχικά Δ.Σ.

Φορούσε τη στολή, έμπαινε στο περιπολικό και πήγαινε για υπηρεσία με σκοπό να πατάξει το έγκλημα. Έτσι τουλάχιστον νόμιζαν όσοι γνώριζαν τον αστυνομικό, που να φανταστούν ότι αυτό ήταν το καλύτερο καμουφλάζ για τη δράση του.

Η φυσική αλλά και διακριτική παρακολούθηση των «αδιάφθορων» αποκάλυψε τα κρυφά μεροκάματα που έβγαζε ο αστυνομικός με τα αρχικά Δ.Σ. Μάλιστα, την ημέρα της σύλληψής του, του πέρασαν χειροπέδες την ώρα που προχωρούσε σε μια ακόμη διακίνηση εν ώρα υπηρεσίας.

Πελάτης; Ενας συνάδελφός του, ειδικός φρουρός.

Ο αστυφύλακας για να ξεφύγει από τα ραντάρ των συναδέλφων του, όταν έκλεινε τις παραγγελίες, μιλούσε με τους εξής κωδικούς:

Η κάνναβη ήταν «πεσκέσι» ή «τσαγάκι» ή «άσος», «αέρας» ήταν όταν η πληρωμή δεν γινόταν επί τόπου, «κάδε» ήταν τα δέκα γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται πως έχει παραδεχθεί τις πράξεις του όχι όμως ότι είχε οικονομικό όφελος από όλες τις διακινήσεις.

Ο αστυνομικός ήταν γνωστός στο Σώμα για την… ανάρμοστη συμπεριφορά του αλλά και για τις στενές επαφές που είχε με γνωστό τράπερ. Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόταν ως προσωπική του ασφάλεια ενώ άλλες φορές συμμετείχε στα βίντεοκλιπ του φορώντας μάσκα και κουκούλα. Και δεν είναι ο μόνος τράπερ που γνώριζε.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί υπάρχουν φωτογραφίες και με άλλους τράπερ. Εκτός όμως από τις… κοινωνικές του επαφές, στο instagram ο αστυνομικός – bodybuilder διαφήμιζε και τα τατουάζ του, όπως και το γυμνασμένο του σώμα.

Εξηγήσεις για τη δράση του θα δώσει το πρωί της Μ. Τετάρτης όπως και οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες, μεταξύ αυτών η σύντροφός του αλλά και ο «πελάτης» ειδικός φρουρός.

Πώς συνελήφθη ο αστυφύλακας που διακινούσε ναρκωτικά
Εδώ και ημέρες στο Εσωτερικών Υποθέσεων είχε γίνει καταγγελία, με αποτέλεσμα να τεθεί υπό παρακολούθηση ο 33χρονος αστυφύλακας, ενώ έγινε και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, που οδήγησε στη διαπίστωση ότι είχε συζητήσεις με πελάτες, μιλώντας για τα ναρκωτικά με κωδικοποιημένες ονομασίες, όπως «κοτόπουλα», για να περνά απαρατήρητος.

Η σύλληψη έγινε το Σάββατο, 8 Απριλίου, στο λιμάνι του Πειραιά, όταν ο αστυφύλακας πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να παραδίδει ναρκωτικά σε πελάτη του.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 κιλά και 536,2 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης,
  • 3 τρίφτες κάνναβης,
  • 3 ζυγαριές ακριβείας,
  • 46 δισκία και 11 φιαλίδια με άγνωστες υγρές ουσίες,
  • 2 συσκευαστές κενού αέρος και σφράγισης συσκευασιών,
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών και
  • 265 ευρώ.

Έχει συλληφθεί και 34χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετούσε στο ίδιο τμήμα με τον αστυφύλακα, και ακόμη τέσσερα άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση.