Ιωάννινα: Ελεύθεροι οι δύο από τους έξι συλληφθέντες για οπαδική βία

Οι δύο συλληφθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, θα πρέπει να εμφανίζονται δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο από τους έξι συλληφθέντες για το άγριο επεισόδιο οπαδικής βίας στα Ιωάννινα, που συνέβη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Την ίδια στιγμή, σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του 30χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ιωαννίνων με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές βλάβες ενώ ο 29χρονος τραυματίας πήρε εξιτήριο.

Οι δύο συλληφθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, θα πρέπει να εμφανίζονται δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα. Επίσης, όταν η ομάδα τους παίζει αγώνα στο στάδιο των Ιωαννίνων, θα πρέπει να βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα.

Τη Μεγάλη Τρίτη απολογούνται άλλοι τέσσερις από τους συλληφθέντες, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Την Κυριακή 9 Απριλίου ένταση επικράτησε κατά την προσαγωγή των 6 από τους 8 συλληφθέντες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Συγκεντρωμένοι οπαδοί τους επιτέθηκαν πετώντας τους μπουκάλια με νερό και καφέδες, ενώ δεν έλειψαν και οι χειροδικίες σε βάρος τους. Οι οπαδοί φώναζαν συνθήματα, όπως, «δολοφόνοι δεν θα ξεχαστεί».

Και οι 8 συλληφθέντες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, κατηγορούνται για συμπλοκή και παράβαση του Νόμου για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, ενώ οι 4 από αυτούς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις του Νόμου περί όπλων.