Θεσσαλονίκη: Τι απαντά η αστυνομία στην καταγγελία για τον ξυλοδαρμό 15χρονου

Ένα σοβαρό περιστατικό το μεσημέρι της Πέμπτης κατήγγειλαν γονείς 15χρονου στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 15χρονος με έναν φίλο του έπαιζαν στην πλατεία Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη και εκεί, πήραν μία τσάντα με τρόφιμα που άνηκε σε μια κυρία. Αμέσως έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους αλλά και από έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας.

Ο αστυνομικός έσπευσε να επιπλήξει τα παιδιά ωστόσο σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων χτύπησε τον 15χρονο, τον έριξε κάτω και έβαλε το πόδι του πάνω στο παιδί όσο βρισκόταν στο έδαφος.

Ο νεαρός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου από την Πέμπτη και φέρει κακώσεις στο κεφάλι αλλά και μώλωπες. Μάλιστα η μητέρα του 15χρονου, Μαρία Θεοδωράκη, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό και κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του γιου της , κάνοντας λόγο και για ρατσιστική επίθεση.

«Ο αστυνομικός ακινητοποίησε με βία το παιδί στο έδαφος»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου που φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από τον αστυνομικό, Πέτρος Θεοδώρου, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό και για την κατάσταση του ανήλικου που νοσηλεύεται.

«Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι, σύμφωνα με τις καταθέσεις τους πάντα, περιγράφουν ένα περιστατικό διαφορετικό από τις περιγραφές που δίνει ο αστυνομικός και από πού έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα. Το παιδί βρήκε μία σακούλα με κρέας έξω από ένα βιβλιοπωλείο, την πήρε, και την άφησε λίγα μέτρα πιο κάτω στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Αυτό έγινε αντιληπτό από τον αστυνομικό και ο οποίος όντας εκτός υπηρεσίας και χωρίς να φανερώσει την ταυτότητά του, ακινητοποίησε με βία το παιδί στο έδαφος. Το παιδί έχει αυτή τη στιγμή εκδορές στο σώμα και κακώσεις στο κεφάλι, τρομοκρατήθηκε πολύ το παιδί», ανέφερε αρχικά.

«Το ακινητοποίησε ρίχνοντας στο έδαφος χρησιμοποιώντας το γόνατό του και το παιδί πέφτοντας χτύπησε σε όλο του το σώμα. Νοσηλεύεται από την Πέμπτη στο «Παπαγεωργίου», με τις κακώσεις που έχει. Δεν έχω λάβει γνώση ακόμη πλήρη γνώση για το περιστατικό αλλά η μητέρα του μου είπε πως στην καρτέλα του νεαρού στο νοσοκομείο γίνεται λόγος για ξυλοδαρμό».

»Δεν μπορώ να ξέρω γιατί ακινητοποίησε το παιδί ο αστυνομικός. Ενημερώθηκε η μητέρα του ανήλικου και πήγε στο καφενείο που σύχναζε να τον βρει και σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας, ο αστυνομικός την απείλησε. Η μητέρα ειδοποίησε τον πατέρα, έφτασε εκείνος στο σημείο και αφού έμαθε ό,τι έγινε ήταν σε ψυχική φόρτωση και επιτέθηκε στον αστυνομικό. Ο αστυνομικός δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του στο παιδί», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδώρου.

«Δεν υπήρξε κάποια κινητοποίηση εναντίον του παιδιού που πήρε την σακούλα. Έπρεπε να φανερώσει την ταυτότητά του», επέμεινε ο κ. Θεοδώρου.

Η απάντηση της αστυνομίας

Ο αν. γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, παρενέβη και μίλησε για το περιστατικό.

«Καταρχάς όσα άκουσα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η σακούλα βρέθηκε όντως έξω από ένα βιβλιοπωλείο. Δεν γνωρίζω ποια ήταν η πρόθεση του ανήλικου, να μεταφέρει τη σακούλα ή να την κλέψει, αυτό που γνωρίζω είναι ότι τη σακούλα της ιδιοκτήτριας, τη βρήκε ένας ηλικιωμένος που ήταν στην πλατεία της Μενεμένης. Ο αστυνομικός δεν είχε καμία επαφή με την σακούλα και το περιστατικό. Στη συνέχεια και ενώ ο ηλικιωμένος είχε έντονη φραστική επίθεση από τον ανήλικο, τότε σηκώθηκε ο αστυνομικός να κάνει παρατήρηση στον νεαρό και για τη σακούλα και για τον τρόπο που μίλησε στον ηλικιωμένο», τόνισε ο κ. Συμεωνίδης.

Και πρόσθεσε: «Επαφή σωματική μεταξύ του αστυνομικού και του παιδιού δεν υπήρξε. Δεν υφίσταται ξυλοδαρμός. Μετά την πρώτη επίσκεψη του ανήλικου σε νοσηλευτικό ίδρυμα δεν διαπιστώθηκε τίποτα και ξαφνικά σήμερα στις καρτέλες αναγράφονται πράγματα που δεν γράφονται συνήθως. Το παιδί στην προσπάθεια του να διαφύγει, έπεσε μόνο του σε μεγάλη απόσταση από τον αστυνομικό. Μετά από 5 ώρες και αφού ο αστυνομικός ενημερώθηκε ότι αναζητείται από οικεία πρόσωπα του ανηλίκου, ήρθε σε επαφή με τη μάνα που είχαν μία λεκτική αντιπαράθεση και είχαμε την επίθεση του πατέρα και τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Τι είπε στους γονείς του, για να έχουν αυτή την εντύπωση για τον αστυνομικό και να έγινε η επίθεση δεν γνωρίζω».

«Ανυπομονώ να δω ποιοι είναι αυτοί οι αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν για το περιστατικό. Υπάρχει πόρισμα», υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Συμεωνίδης.