Πεντέλη: Προκαταρκτική εξέταση για την άγρια κακοποίηση ηλικιωμένων από τον γιο τους

Στο βίντεο εμφανίζεται ο γιος του ζευγαριού να κακοποιεί τους γονείς του απαιτώντας να του δώσουν χρήματα

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την άγρια κακοποίηση υπέργηρου ζευγαριού στην Πεντέλη. Η υπόθεση προέκυψε έπειτα από τη δημοσίευση βίντεο στην τηλεοπτική εκπομπή Live News.

Μάλιστα, χθες πρόσωπα από το περιβάλλον του ζευγαριού επισκέφθηκαν τον προϊσταμενο της Εισαγγελίας για να βεβαιώσουν προφορικώς ότι είναι αληθή όσα αποτυπώνονται στο βίντεο, που εμφανίζεται ο γιος του ζευγαριού να κακοποιεί τους γονείς του απαιτώντας να του δώσουν χρήματα.

Η παρέμβαση του κ. Ελευθεριάνου ήταν άμεση και παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία ανατέθηκε στην εισαγγελέα Μαρία Καραμανώλη. Η εισαγγελική λειτουργός θα αναζητήσει τα αίτια του αδικήματος της ενδοοικογενειακής βίας. Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχει ζήτημα αυτόφωρης διαδικασίας αφού το περιστατικό που αποτυπώνεται στο βίντεο συνέβη τον Ιούνιο του 2022. Ανάλογα περιστατικά βίας φέρονται να έχουν συμβεί και πριν από τον Ιούνιο, για τα οποία μάλιστα είχε ενημερωθεί το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Η εισαγγελέας αναμένεται να αναζητήσει τις παλαιότερες καταγγελίες κι αν αυτές εκκρεμούν, θα συσχετιστούν με την καινούργια έρευνα.