ΑΣΟΕΕ: Σε διαθεσιμότητα οι τρεις αστυνομικοί – Παράκουσαν εντολές του κέντρου

Σε διαθεσιμότητα τίθενται οι τρεις αστυνομικοί που συμμετείχαν στο επεισόδιο της ΑΣΟΕΕ, καθώς δεν άκουσαν την εντολή του κέντρου να μην μεταβούν στο σημείο

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις αστυνομικοί επέβαιναν σε όχημα που πέρασε μπροστά από την ΑΣΟΕΕ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώνονταν επί την Πατησίων, ενώ είχαν εντολή να μην περάσει κανένα αστυνομικό όχημα από το σημείο.

Ελεύθερος ο αστυνομικός που συνελήφθη για πυροβολισμό στον αέρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, ο ένας εκ των τριών αστυνομικών που πυροβόλησε στον άερα και συνελήφθη αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, περί ώρα 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.

Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα.

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των κουκουλοφόρων σε αστυνομικούς
Βίντεο που ανέβηκε στα social media δείχνει τη στιγμή της επίθεσης σε περιπολικό έξω από την ΑΣΟΕΕ. Όπως μπορείτε να δείτε, αρκετά άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, που βγήκαν μέσα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, έβαλαν φωτιά σε κάδους και προκάλεσαν επεισόδια.