ΑΣΟΕΕ: Συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα – Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση

Μεγάλη ένταση επικράτησε έξω από την ΑΣΟΕΕ, επί της Πατησίων, όταν δεκάδες άτομα συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Μεγάλη ένταση επικράτησε έξω από την ΑΣΟΕΕ, επί της Πατησίων, όταν δεκάδες άτομα συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ

Σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, και περί ώρα 12:10 ομάδα περίπου 35 ατόμων εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έθεσαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα. Περί ώρα 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα. Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα. Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των κουκουλοφόρων σε αστυνομικούς

Βίντεο που ανέβηκε στα social media δείχνει τη στιγμή της επίθεσης σε περιπολικό έξω από την ΑΣΟΕΕ. Όπως μπορείτε να δείτε, αρκετά άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, που βγήκαν μέσα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, έβαλαν φωτιά σε κάδους και προκάλεσαν επεισόδια.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, αρκετά ατόμα, που βγήκαν από το κτήριο της ΑΣΟΕΕ, έκλεισαν τον δρόμο μπροστά από το πανεπιστήμιο με κάδους απορριμμάτων και στη συνέχεια τους έβαλαν φωτιά.

Μάλιστα, δεν έμειναν μόνο σε αυτά τα επεισόδια. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, άρχισαν να κυνηγούν ένα περιπολικό που περνούσε εκείνη την ώρα από το αντίθετο ρεύμα της Πατησίων με έναν από τον κουκουλοφόρο να διακρίνεται να πετά πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι οι κουκουλοφόροι έσπασαν το περιπολικό και κυνήγησαν έναν από τους αστυνομικούς, ο οποίος πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα τρεις φορές. Την ίδια ώρα δικογραφία σε βάρος αστυνομικών για άσκοπους πυροβολισμούς σχηματίζεται, με αφορμή το επεισόδιο που σημειώθηκε στην ΑΣΟΕΕ.

Λίγο πριν τις 13:20 η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στην οδό Πατησίων.