Ηράκλειο: «Έπεσα θύμα πλεκτάνης» – Στη φυλακή ο λυράρης για τον βιασμό του 15χρονου

Ηράκλειο: Στην απολογία του ο λυράρης υποστήριξε ότι είναι αθώος και έπεσε θύμα πλεκτάνης, ωστόσο ο ανακριτής δεν πείστηκε από τα λεγόμενά του και διέταξε την προσωρινή του κράτηση

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του στον ανακριτή το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Μαρτίου ο 66χρονος λυράρης, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας 15χρονου αγοριού από το Ηράκλειο Κρήτης.

Στην απολογία του ο λυράρης υποστήριξε ότι είναι αθώος και έπεσε θύμα πλεκτάνης, ωστόσο ο ανακριτής δεν πείστηκε από τα λεγόμενά του και διέταξε την προσωρινή του κράτηση.

Σε βάρος του 66χρονου εκκρεμούν πολύ βαριές κατηγορίες κακουργηματικής μορφής και αφορούν τα αδικήματα του βιασμού, της μαστροπείας, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους και προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η απολογία του λυράρη ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί στα Δικαστήρια Ηρακλείου παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμενων.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, λίγο μετά τις 11 το πρωί ξεκίνησε η απολογία του, ενώ προσερχόμενος στα δικαστήρια ο συνήγορος υπεράσπισης του 66χρονου, Διονύσιος Βέρρας, ανέφερε σε δηλώσεις του πως η ανακρίτρια θα αξιολογήσει το αίτημα επανάληψης της εξέτασης του ανηλίκου τονίζοντας πως αντικειμενικό εύρημα σε βάρος του κατηγορουμένου δεν υφίσταται ενώ έκανε λόγο και για ένα σημείωμα του παιδιού προς τη μητέρα του που έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις απ’ αυτά που κατέθεσε.

«Η αλήθεια είναι πως εύρημα αντικειμενικό σε βάρος του κατηγορουμένου δεν υπάρχει. Όλη η κατηγορία, μέχρι αυτή τη στιγμή, εδράζεται σε μία περιγραφή που κάνει ο ανήλικος. Είναι πρωτοφανές να περιγράφονται κάποια πράγματα που θα έπρεπε να υπήρχαν κάποια αντικειμενικά ευρήματα εκτός από τη δική του μαρτυρία. Καμία μαρτυρία κάποιου άλλου ατόμου, κανένα ψηφιακό δεδομένο όπως κάποια κάμερα μαγαζιού που πέρασαν απ’ έξω. Κανένα απολύτως αντικειμενικό εύρημα», τόνισε σχετικά ο κ. Βέρρας ενώ παράλληλα επεσήμανε πως υπάρχει ένα έγγραφο του παιδιού προς τη μητέρα του: «Υπάρχει κι ένα άλλο θέμα που δεν ξέρω πώς θα αξιολογηθεί. Υπάρχει ένα έγγραφο και συγκεκριμένα ένα σημείωμα του παιδιού προς τη μητέρα. Εκεί η περιγραφή του παιδιού διαφοροποιείται σε σχέση με το τι υπάρχει στην κατάθεσή του κατά την αστυνομική προανάκριση».

Ο συνήγορος υπεράσπισης κατέθεσε αίτημα στην ανακρίτρια για επανάληψη της εξέτασης του παιδιού, με βάση πάντα όσα ορίζει ο νόμος.

Αναζητούνται οι 29 χρήστες

Στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές προκειμένου να γίνει ενδελεχής έλεγχος για διακίνηση πορνογραφικού υλικού με «πρωταγωνιστή» το αγόρι.

Οι Αρχές θα «χτενίσουν» όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από ψεύτικα προφίλ που φιγουράρουν σε διάφορες πλατφόρμες με φωτογραφίες του ανηλίκου προκειμένου να «ψαρέψουν» υποψήφιους πελάτες.

Ήδη στα χέρια της η αστυνομία έχει τα προφίλ, ενώ έχει διαπιστώσει πως υπάρχουν 29 άτομα τα οποία φέρονται ως επαφές με το ανήλικο στα ψεύτικα προφίλ.

«Καταιγιστικές εξελίξεις» προαναγγέλει ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου

Για τη σοβαρότητα της καταγγελίας μίλησε από την πρώτη στιγμή ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Κοκοσάλης.

Όπως είπε, πρόκειται για μία δεμένη υπόθεση, με τον ανήλικο να δίνει στην αστυνομία όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται προκειμένου να προχωρήσουν με τις έρευνες.

«Θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις με τις έρευνες να προχωρούν πολύ γρήγορα. Η υπόθεση είναι καλά δεμένη ενώ δεν θα μου φανεί παράξενο αν πάρει και μία εντελώς διαφορετική τροπή», επεσήμανε σχετικά ο κ. Κοκοσάλης ενώ παράλληλα παρότρυνε όσους γνωρίζουν να «ανοίξουν τα στόματα και να μιλήσουν» και ζήτησε από όλους τους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους «ελέγχετε τις κινήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Η οικογένεια του ανήλικου βράχος δίπλα στο παιδί τους, το προστατεύουν, ενώ η μητέρα του κάνει έκκληση σε όσους γνωρίζουν να μιλήσουν.

Ο 15χρονος μετά τη σύλληψη του 66χρονου λυράρη δήλωσε λυτρωμένος, ενώ προτρέπει αγόρια που έχουν βρεθεί ή βρίσκονται στη δική του θέση, να μιλήσουν.