Στο Εσωτερικών Υποθέσεων ο δημοσιογράφος και διευθυντής του Policenews Άγγελος Μπαταγκιώνης μετά τις 3 μηνύσεις

Το κατώφλι της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων πέρασε στις αρχές της εβδομάδας ο δημοσιογράφος – αστυνομικός συντάκτης και διευθυντής του Policenews, Άγγελος Μπαταγκιώνης, μετά τις 3 μηνύσεις που έκαναν οι Μαυροειδάκος, Ντούμας και μέλη του ΣΕΦΕΑΑ

Οι μηνύσεις αφορούν άρθρα – καταγγελίες του ειδικού φρουρού και πρώην μέλους του ΣΕΦΕΑΑ, Γιώργου Γρηγοριάδη, τις οποίες δημοσίευσε ως όφειλε το Policenews μέσα από τη στήλη “Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ“, η οποία έχει φιλοξενήσει χωρίς λογοκρισία από την πρώτη μέρα λειτουργίας της ιστοσελίδας (Οκτώβριος 2015) δεκάδες καταγγελίες στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο Εσωτερικών Υποθέσεων για τις ίδιες μηνύσεις, παρευρέθηκε και ο ειδικός φρουρός Γιώργος Γρηγοριάδης ο οποίος εξήγησε όλο το χρονικό αυτής της ιστορίας που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Μπαταγκιώνης: “Ως αστυνομικός συντάκτης, είναι η πρώτη φορά που δέχομαι μήνυση από αστυνομικούς στα 24 χρόνια πορείας μου” 

Ο αστυνομικός συντάκτης, που στο παρελθόν έχει απειληθεί, του έχουν κάψει οχήματα και έχει μπει στο στόχαστρο παραβατικών ομάδων, δήλωσε μετά την έξοδό του από το Εσωτερικών Υποθέσεων μεταξύ άλλων: “Έχω δώσει μεγάλο αγώνα για τα Σώματα Ασφαλείας. Έχει κινδυνέψει ακόμα και η ζωή μου σε σκληρά ρεπορτάζ. Δεν έχω κατηγορήσει ποτέ στη ζωή μου κανέναν και είχα πάντα χαμηλό προφίλ. Σέβομαι το λειτούργημα του αστυνομικού και των υπόλοιπων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας. Με δική μου πρωτοβουλία ξεκίνησα τις βραβεύσεις των Σωμάτων Ασφαλείας μέσα από το αναγνωρισμένο site Policenews. Δεν φανταζόμουν ποτέ πως κάποιοι αστυνομικοί, μετά από τόσα που έχω προσφέρει θα με στήσουν στον τοίχο και θα δεχθώ 3 μηνύσεις. Είναι λυπηρό να προσπαθούν να λογοκρίνουν δημοσιογράφους, άνθρωποι που έχουν απασχολήσει με τη συμπεριφορά τους κατά το παρελθόν, ενώ κάποιοι έχουν εμπλακεί και σε ποινικές υποθέσεις. Η αλήθεια και η συνέχεια θα είναι αποκαλυπτική”.

Αντιδράσεις αξιωματικών όταν πληροφορήθηκαν για τις μηνύσεις του δημοσιογράφου

Αντιδράσεις προκάλεσε σε έμπειρους αξιωματικούς με λαμπρή πορεία στην Ελληνική Αστυνομία το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος Άγγελος Μπαταγκιώνης μηνύθηκε 3 φορές από συναδέλφους τους. Για “απόστημα” που πρέπει να σπάσει μίλησαν κάποιοι, ενώ ακόμα πιο σκληρή ήταν η δήλωση αξιωματικού σε νευραλγική θέση της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος μίλησε για μεθόδους που αμαυρώνουν την εικόνα όλου του Σώματος.

Για την επίσκεψη του διευθυντή του Policenews, αναφέρθηκε ο Γιώργος Γρηγοριάδης με σχετικό βίντεο που ανήρτησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό. Ακούστε πιο κάτω όσα είπε:

@giogrigoriadis #αστυνομια #ομαδα_διας #διας #ΕΛΑΣ #tiktokgreece #συνδικαλισμος #καταγγελία #ΕΥ #λογοδοσία #εκλογες2023 #ααθηνων #υποψηφιοιβουλευτες #δημοσιεσσχεσεις #πολιτικοι #συνδικαλιστες #ΣΕΦΕΑΑ #φοργιου #φοργιουπειτζ #μπεςφοργιουγαμω #τικτοκ_ελλαδα #GDPR #βουλευτες #βουλη #ελληνικοτικτοκ #ελλαδα #γιασενα #fyp #fypシ #fy #καθαρση #αληθειες ♬ πρωτότυπος ήχος – Georgios Grigoriadis