Τρομοκρατία: Η ώρα της αλήθειας – Τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις – Αυτοί είναι οι Πακιστανοί

Οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν για συμμετοχή στο κύκλωμα τρομοκρατίας που σχεδίαζε ισχυρό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας, αναμένεται να δώσουν απαντήσεις για όλα στον Ανακριτή

Σε 24 ώρες από τώρα οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή. Γνωρίζοντας και οι δύο πλέον ότι κανένας αρχηγός από την Τεχεράνη δεν μπορεί να τους…. σώσει, αναμένεται να μιλήσουν για τα σχέδια τους, τις επαφές και τους στόχους τους στη χώρα μας.

«Άλλαξα γνώμη, δεν ήθελα να το κάνω αλλά δεχόμουν πιέσεις» φέρεται να έχει πει στην ΕΥΠ ο 27χρονος Χαϊντέρ ο οποίος μετά τη σύλληψη του επιχειρεί να εμφανίσει ένα άλλο προφίλ από αυτό που αποκαλύπτουν τα μηνύματα με τον εγκέφαλο στο Ιράν.

Υποσχόταν να αιματοκυλήσει την καρδιά της Αθήνας και να καταγράψει με το κινητό του, τους νεκρούς και τους τραυματίες και να στείλει στον αρχηγό τα πειστήρια της φρίκης. Η κίνηση και μόνο που υποσχόταν δείχνει πως πρόκειται για «κρύο αίμα».

Το ερώτημα είναι αν οι δύο συλληφθέντες, ο Χαϊντέρ και ο Χουσεΐν είναι οι μόνοι στη χώρα μας.

  • Ποιοι ήταν αυτοί που θα τους προμήθευαν τον βαρύ οπλισμό; Γνώριζαν οι «πωλητές» τον σκοπό;
  • Οι τρομοκράτες είχαν έρθει σε επαφή και με ανθρώπους της νύχτας στη χώρα μας;

Ερωτήματα για τα οποία αναζητά απαντήσεις η ΕΥΠ με την έρευνα να μην σταματά στην σύλληψη των δύο ανδρών.

Πηγές αναφέρουν ότι οι δράσεις που σχεδίαζαν δύσκολα θα μπορούσαν να οργανωθούν από μια μικρή ομάδα με τις αρχές να αναζητούν αν γύρω από τα βασικά πρόσωπα υπάρχουν κι άλλοι οι οποίοι είχαν τον δικό τους ρόλο.

Ζούσαν παράνομα στη χώρα για 4-5 χρόνια

Στα μέσα Φεβρουαρίου, περίπου στις 15 με 16 του μήνα, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των δύο, οι οποίοι είχαν μπει παράνομα από την Ορεστιάδα, καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα. Ο ένας μάλιστα είχε συλληφθεί και πριν από έναν χρόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ζούσαν παράνομα στην Ελλάδα, 4 και 5 χρόνια αντίστοιχα. Μάλιστα ο Χαϊντέρ ταξίδεψε στην Αθήνα με προτροπή του “αρχηγού” προκειμένου να κατοπτεύσει και να βιντεοσκοπήσει τον υποψήφιο στόχο.

Έμεναν σε καταυλισμούς στα Άνω Λιόσια

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες όταν έρχονταν στην Αττική, έμεναν σε παράπηγμα ομοεθνών τους στον καταυλισμό Ρομά στα Άνω Λιόσια. Σημειώνεται ότι προσαγωγές ατόμων, με τους οποίους φέρεται να συνομιλούσαν, έγιναν από διαμέρισμα στην Ομόνοια, όπου περνούσαν και οι δύο συλληφθέντες.

Ο 27χρονος Χαϊντέρ:

Ο 29χρονος Χουσεΐν: