Ηλιούπολη: Απολογείται σήμερα για 5 βιασμούς ανηλίκων ο προπονητής Τάε Κβο Ντο 

Ο 44χρονος προπονητής Τάε Κβον Ντο Άρης Δάτσιος στην Ηλιούπολη, που κατηγορείται για βιασμούς πέντε ανήλικων αθλητριών του την περίοδο 2009-2020, θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα (27/3) ενώπιον του ανακριτή

Οι Αρχές αναμένουν το «πράσινο φως» για να δημοσιεύσουν τα στοιχεία της ταυτότητας και φωτογραφίες του 44χρονου, ο οποίος θα βρεθεί σήμερα στο κατώφλι του ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σχεδόν σίγουρη η ύπαρξη περισσότερων θυμάτων ανάμεσα στα παιδιά της σχολής του 44χρονου.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται η δράση του κατηγορούμενου προπονητή καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι μέχρι και πριν τη σύλληψή του κακοποιούσε σεξουαλικά 15χρονη αθλήτριά του.

Στο μικροσκόπιο κινητά και υπολογιστές του προπονητή

Τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στα κινητά, τα tablets και τα laptops που βρέθηκαν στην κατοχή του προπονητή Τάε Κβον Ντο θα δώσουν «απαντήσεις» στην υπόθεση.

Ο 44χρονος βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή για πρώτη φορά το μεσημέρι της Τρίτης, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του στην Ηλιούπολη.

Σε βάρος του ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για τα αδικήματα του βιασμού κατά συρροή, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Σύμφωνα με καταγγελίες των θυμάτων του, ο συλληφθείς φέρεται να προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριες, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών, και να κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, ασκώντας τους μέχρι και απειλές.

Ο προπονητής είχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας

Στη δημοσιότητα έρχονται αποκαλύψεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της πρώην συζύγου του.

Να σημειωθεί πως ο προσωπικός φίλος του συλληφθέντος και επίσης προπονητής Τάε Κβον Ντο, Γιάννης Χιωτάκης, είχε αναφέρει πριν λίγες ημέρες ότι ο 44χρονος είχε το… χάρισμα να κρύβεται «φανερά», έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονέων των αθλητριών του, και κυκλοφορούσε με τα ανήλικα κορίτσια στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Ο φίλος του 44χρονου κατηγορουμένου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα το 2019, όταν πήγε στο σπίτι του. Όπως αποκάλυψε, ο 44χρονος κατηγορούμενος είχε δείρει τη γυναίκα του και είχε μαζί του μια κυνηγετική καραμπίνα.

Δικηγόρος προπονητή: «Να γίνει σεβαστό το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη»

«Να γίνει σεβαστό το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη», αναφέρει η δικηγόρος του
προπονητή, Πέρσα Χαρατσιάρη. Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «Action Σαββατοκύριακο» σχετικά με την υπόθεση. «Προτού απολογηθεί δε γίνεται να υπεισέλθουμε στην ουσία», σημείωσε.

«Δεν έχει απολογηθεί ακόμα ο κατηγορούμενος, πήρε προθεσμία στη Δευτέρα. Πριν απαντήσει στον ανακριτή, δεν θα κάνουμε δίκη. Σεβόμαστε βέβαια το ενδιαφέρον του κοινού. Επειδή είναι ένα σοβαρότατο θέμα και οι καταγγελλόμενες πράξεις μεγάλη απαξία. Πριν απολογηθεί όμως δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε στην ουσία. Πρέπει να γίνει σεβαστό το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη και το τεκμήριο της αθωότητάς του. Κι εγώ παιδιά έχω. Ο κάθε γονέας που θέλει να αθλούνται τα παιδιά, έχει μια ανησυχία όταν ακούει ένα τέτοιο θέμα…», τόνισε χαρακτηριστικά η δικηγόρος του προπονητή Τάε Κβον Ντο.