Έδεσσα: Εντόπισαν οπλοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο άτομα που κατείχαν όπλα, πυροκροτητές και πυρομαχικά

Εκρηκτικές ύλες, πυροκροτητές, όπλα και πυρομαχικά, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων στην κατοχή δυο ανδρών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες, Τετάρτη (22/3)

Όπως αναφέρει η ελληνική αστυνομία υπήρχαν πληροφορίες αναφορικά με τους δυο συλληφθέντες, σύμφωνα με τις οποίες κατείχαν παράνομα πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, τυποποιημένο στρατιωτικό πολεμικό υλικό, ενώ ο ένας από τους δυο προχωρούσε σε μετατροπή και τροποποίηση πυροβόλων όπλων.

Πώς οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στα δύο άτομα στην Έδεσσα

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν και προχώρησαν σε συντονισμένη επιχείρηση κατά την οποία εντόπισαν τον πρώτο, έναν 56χρονο, στις 7:25 το πρωί της Τετάρτης, στη οδό Δωδεκανήσου στην Έδεσσα, πριν μπει στο αυτοκίνητο του.

Από τον έλεγχο που έγινε, πάνω του εντοπίστηκαν ένα πιστόλι κρότου με φυσίγγιο στη Θαλάμη, καθώς και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι με μήκος λάμας 7 εκατοστά.

Κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν επίσης ένα ζεύγος ρόπαλα συνδεδεμένα με αλυσίδα, σταθερός λειτουργικός αναλογικός πομποδέκτης ραδιοσυχνοτήτων με μικρομεγάφωνο, πέντε κυνηγητικά φυσίγγια και ένα κυνηγετικό όπλο με δυο φυσίγγια στη Θαλάμη, για το οποίο κατείχε σχετική άδεια παραβιάζοντας όμως και του όρους ασφαλούς φύλαξης και μεταφοράς.

Έρευνες στα σπίτια του 56χρονου στην Έδεσσα

Ακολούθησαν έρευνες σε τρία σπίτια που χρησιμοποιούσε ο 56χρονος, στην Έδεσσα, στις οδούς Δωδεκανήσου, Ικονίου και στο 7ο χλμ της επαρχιακής οδού Έδεσσας – Αριδαίας.

Εκεί είχε το οπλοστάσιο του, καθώς οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 1μακρυκανο αεροβόλο όπλο, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα αυτοσχέδιο τροποποιημένο πυροβόλο όπλο και πλήθος πολεμικού -στρατιωτικού υλικού και εκρηκτικών υλών .

Στις 11:40, οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, πέρασαν χειροπέδες και στον δεύτερο κατηγορούμενο, έναν 63χρονο. Τον εντόπισαν στο χωριό Βρύτα Έδεσσας, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν… έτοιμος για πόλεμο!

Στην κατοχή του βρέθηκαν 12 πυροκροτητές εκ των οποίων οι 10 οξειδωμένοι, ένα πλαστικό φιαλίδιο με φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου το οποίο είχε πυροκροτητή και πυρίτιδα, καθώς και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι με μήκος λάμας 7 εκατοστά.

Η έρευνα συνεχίστηκε στο σπίτι του, σε αποθηκευτικούς χώρους που είχε δημιουργήσει μέσα και είχε κρύψει πλήθος πολεμικού υλικού, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν και στην κατάσχεση του αυτοκινήτου του έτσι ώστε να εξεταστεί εργαστηριακά.