Θεσσαλονίκη: «Δεν ήθελα τον θάνατο των παιδιών», θα ισχυριστεί σήμερα ο 62χρονος απόστρατος στον ανακριτή

Ένας καθημερινός απλός άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας θεωρούνταν μέχρι το βράδυ της Κυριακής (19/3) ο 62χρονος που κλειδώθηκε με τα δυο ανήλικα παιδιά του μέσα στο αυτοκίνητο και άνοιξε φιάλη υγραερίου με σκοπό να ανατινάξει το όχημα, έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης προκειμένου να την εκδικηθεί που δεν τον ήθελε πλέον στη ζωή της.

Ο 62χρονος άντρας που είναι απόστρατος της αεροπορίας έδινε την εντύπωση στους περισσότερους που τον γνώριζαν ότι ήταν ένας ήρεμος άνθρωπος, ευγενικός και πρόσχαρος στην παρέα, χωρίς ποτέ να έχει δημιουργήσει προβλήματα ή εντάσεις με τους ανθρώπους της περιοχής και όσους βρίσκονταν στο περιβάλλον του.

Μόνο που τα πράγματα φαίνεται πως ήταν τελείως διαφορετικά μόλις έκλεινε η πόρτα του σπιτιού που ζούσε με την 47χρονη, πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους. Όπως λένε στο protothema.gr συγγενείς της μητέρας των διδύμων, η ίδια είχε δεχθεί κακοποιητική συμπεριφορά από τον απόστρατο και οι έντονοι καβγάδες ήταν πολύ συχνοί, μέχρι που έφτασε στο σημείο, μετά από το τελευταίο σοβαρό επεισόδιο, να του ζητήσει να χωρίσουν και να ξεκινήσει τις διαδικασίες για το διαζύγιο. Σύμφωνα με τους ίδιους, η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν όταν ο 62χρονος έπιασε την πρώην σύζυγό του από τον λαιμό, με την ίδια να καταγγέλλει ότι επιχείρησε να την πνίξει.

Τι αναμένεται να υποστηρίξει στον ανακριτή

Ο 62χρονος που το βράδυ της Κυριακής κλειδώθηκε με τα δυο ανήλικα παιδιά του, ηλικίας 2,5 ετών, μέσα στο αυτοκίνητο και άνοιξε μια φιάλη υγραερίου πιθανότατα έχοντας σκοπό να προκαλέσει έκρηξη, όμως έχασε τις αισθήσεις του, αναμένεται να μεταφερθεί στις 12 το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, σωματική βλάβη σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση, απειλή σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου και παράνομη οπλοφορία.

Τι αναφέρει ο συνήγορος υπεράσπισης

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 62χρονου, Ιωάννης Κεραμετσίδης, έχει πειστεί ότι ο εντολέας του σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να σκοτώσει τα παιδιά του, αλλά σκοπός του ήταν να φοβίσει και να τρομάξει την πρώην σύζυγό του. Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από το γεγονός ότι δεν είχε ανοίξει το υγραέριο στο «φουλ», είχε πέντε εκατοστά κατεβασμένο το παράθυρο και έπραξε υπό τα όμματα της μητέρας των παιδιών του, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

«Ήθελε να την φοβίσει και κινήθηκε οριακά, κάτι που επίσης είναι πολύ σοβαρό φυσικά. Όμως δεν ήθελε να την εκδικηθεί, όπως ακούγεται, και να γίνουν “παρανάλωμα του πυρός” μπροστά στα μάτια της μητέρας. Έχω πειστεί για αυτό και θα προσπαθήσουμε να το αναδείξουμε ενώπιον της ανακρίτριας και του εισαγγελέως», τόνισε ο κ. Κεραμετσίδης.

«Δεν ήθελε το επελθόν αποτέλεσμα της ενέργειάς του να είναι ο θάνατος. Ήθελε να φοβίσει την μητέρα των παιδιών τους, να δει ότι είναι ικανός για κάτι τέτοιο. Βρίσκονταν σε μία οξύτατη αντιδικία αστική, σχετικά με την επιμέλεια, την επικοινωνία με τα παιδιά, τη διατροφή κ.α.», υπογράμμισε ο συνήγορος υπεράσπισης του 62χρονου.

Θεσσαλονίκη: Ο απόστρατος δεν ανατίναξε το αυτοκίνητο με τα παιδιά γιατί είχε πάρει χάπια

Μια λεπτομέρεια φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ήταν αυτή που απέτρεψε την τραγωδία στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης όταν 62χρονος απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας κλείστηκε στο αυτοκίνητο με τα δίδυμα παιδιά του, ηλικίας 2,5 ετώνκ, ανοίγοντας παράλληλα μια φιάλη υγραερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο λόγος που ο 62χρονος δεν κατάφερε να ανάψει τον αναπτήρα και να προκαλέσει έκρηξη ήταν γιατί φέρεται να είχε πάρει χάπια αντιαρρυθμικά.

Υπενθυμίζεται, δε, ότι τόσο ο 62χρονος όσο και τα δύο παιδιά βγήκαν από το αυτοκίνητο σε ημιλιπόθυμη μετά την παρέμβαση των αστυνομικών που έσπευσαν στην περιοχή και έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

«Δεν ήταν σε θέση να ελέγξει τον εαυτό του. Ακόμη και μετά από ώρα δεν μπορούσε να συνέλθει. Αυτά τα χάπια που πήρε έριξαν τους παλμούς της καρδιάς του πολύ και δεν τον άφησαν να ανάψει τον αναπτήρα και να ανατινάξει το αυτοκίνητο» δήλωσε στο thestival.gr αστυνομικός που βρέθηκε στο Μελισσοχώρι την ώρα του συμβάντος.

Η σωτήρια επέμβαση των αστυνομικών

Την σωτήρια επέμβαση των αστυνομικών που έφτασαν πρώτοι στο σημείο όταν ενημερώθηκαν για τον πατέρα που είχε κλειδωθεί στο αυτοκίνητό στο Μελισσοχώρι της Θεσσαλονίκης με τα δύο δίδυμα παιδιά του, ηλικίας 2,5 ετών, έχοντας ανοίξει μια φιάλη υγραερίου, αποτυπώνουν οι φωτογραφίες που έφερε στη δημοσιότητα το MEGA.

Στις φωτογραφίες αυτές φαίνεται το παρμπρίζ που έσπασαν οι αστυνομικοί για να μπουν στο αυτοκίνητο και να βγάλουν τα δύο παιδιά και τον 62χρονο απόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας, οι δύο φιάλες υγραερίου που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του και τα παιδικά καθίσματα κάτω από τα οποία είχε ανοίξει τη μια από τις δύο φιάλες.

Ο γιος του 62χρονου βοήθησε στον απεγκλωβισμό των παιδιών

Στο μεταξύ, εκτός από τους αστυνομικούς που έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν από το αυτοκίνητο τα δύο παιδάκια και τον πατέρα τους το βράδυ της Κυριακής, στην μάχη που έδιναν με τον χρόνο βοήθησε σημαντικά και ο γιος του 62χρονου, από τον προηγούμενο γάμος του, ο οποίος έτρεξε στο σημείο και πήρε στην αγκαλιά του το 2,5 ετών αδελφό του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των αστυνομικών, ο 30χρονος γιος του 62χρονου ήταν αυτός που προσπαθούσε να σπάσει και ο ίδιος τα τζάμια του αυτοκινήτου με το κράνος του. Όταν κατάφεραν τελικά οι αστυνομικοί να σπάσουν το παρμπρίζ και να ξεκλειδώσουν τις πόρτες, το ένα το παιδί πήρε στα χέρια του ο αστυνομικός Λάζαρος Ευαγγελίδης και το δεύτερο ο αδελφός τους. Ταυτόχρονα, ο δεύτερος αστυνομικός του Α.Τ. Σοχού που βρισκόταν στο σημείο, ο Λεωνίδας Σαραβάς, απομάκρυνε τον 62χρονο από το αυτοκίνητο για να τον αποτρέψει από κάθε πιθανή ενέργεια που ίσως προκαλούσε έκρηξη στο σημείο.

Εντός του οχήματος, μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν δύο φιάλες υγραερίου, η μία εκ των οποίων ανοιχτή, αναπτήρες, χάπια στη θέση του συνοδηγού και το αυτοσχέδιο σωληνάκι που είχε βγάλει ο 62χρονος από το παράθυρο για να μπορεί να αναπνεύσει, όμως έχασε τις αισθήσεις του.

Θεσσαλονίκη: Ο απόστρατος είχε προσπαθήσει να πνίξει τη μητέρα των διδύμων, λέει η θεία της

Ο 62χρονος που κλειδώθηκε με τα παιδιά του στο αυτοκίνητο και άνοιξε τη φιάλη υγραερίου, είχε επιτεθεί και στην μητέρα των δίδυμων, πριν πάρουν διαζύγιο, αναφέρει η θεία της 47χρονης.

Όπως λέει η κυρία Νίκη, η ανιψιά της δεν ήταν ευτυχισμένη με τον απόστρατο της αεροπορίας και «πήραν διαζύγιο γιατί πήγε να την πνίξει», σημειώνοντας ότι υπήρχαν καβγάδες μεταξύ τους. Η ίδια, περιγράφει την μητέρα των παιδιών που ζει στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, ως μια γυναίκα σκληρά εργαζόμενη που φοβόταν τον πρώην σύζυγό της καθώς είχε βίαιη συμπεριφορά.

«Μία βραδιά πήγε να την πνίξει και κάλεσε την αστυνομία. Πήραν διαζύγιο. Αυτός μετά τις έδινε 600 ευρώ για τα παιδιά αλλά η κοπέλα δούλευε, έτρεχε, καθάριζε σπίτια, φρόντιζε παππούδες και γιαγιάδες. Δεν μπορούσε να ζήσει με τα παιδιά με 600 ευρώ», αναφέρει η θεία της 47χρονης.

Η ίδια εξηγεί, ότι μετά τον χωρισμό τους, ο 62χρονος ήθελε να ξανά φτιάξει τη σχέση του με την 47χρονη, όμως εκείνη δεν το επιθυμούσε. «Αυτός μετάνιωσε και την παρακαλούσε αλλά αυτή φοβόταν τόσο πολύ που είπε “ξανά δεν σε βάζω στο σπίτι”».

Μιλώντας για το ασύλληπτο περιστατικό που σημειώθηκε χθες το βράδυ έξω από το σπίτι που ζει η μητέρα με τα παιδιά, όταν ο 62χρονος, όπως φαίνεται, επιχείρησε να κάνει κακό στα δίδυμα και στον εαυτό του ανοίγοντας μία φιάλη υγραερίου, η κυρία Νίκη αναφέρει ότι «ήθελε να ανατιναχτεί με τα παιδιά» και αναρωτιέται «τι έφταιγαν αυτά τα πλασματάκια».

«Τα έπαιρνε για Σαββατοκύριακο μία φορά την εβδομάδα. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έγινε εχθές. Η ανιψιά μου ήταν στο σπίτι, ήρθε αυτός με το αυτοκίνητο και τα παιδάκια και, όπως λένε, ήθελε να ανατιναχτεί μαζί με τα παιδιά», καταλήγει η κυρία Νίκη.