Έγκλημα στο Δροσερό Ξάνθης: Συγγενείς του 46χρονου θύματος απειλούν με αυτοδικία – Φόβοι για βεντέτα

Απονομή δικαιοσύνης ζητάει η σύζυγος του 46χρονου άνδρα από το Δροσερό Ξάνθης o οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ  από τον 36χρονο αμετανόητο δράστη τα ξημερώματα της  Κυριακής (19/3) μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών της.

Ο 36χρονος δράστης στο Δροσερό Ξάνθης απειλούσε συστηματικά το θύμα

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, τέσσερις μήνες πριν το φονικό ο 36χρονος δράστης απειλούσε τον άτυχο 46χρονο πως θα τον σκοτώσει, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Θέλω την εγγονή σου για το γιο μου ή θα σε εκτελέσω. Θα πάρω τις σφαίρες και θα σε καθαρίσω». Μάλιστα, ο 37χρονος είχε προχωρήσει και στην απαγωγή της 14χρονης εγγονής του 46χρονου ώστε να την παντρέψει με το γιο του.

Οι συγγενείς του θύματος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, απειλούν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του αγαπημένου τους ανθρώπου και πλέον το ενδεχόμενο βεντέτας είναι πιο ορατό από ποτέ

Επεισόδια, πυροβολισμοί και πυρπολήσεις στο Δροσερό Ξάνθης

«Μυρίζει μπαρούτι και αίμα» στο  Δροσερό της Ξάνθης με επεισόδια, πυροβολισμούς, ακόμη και πυρπολήσεις κατοικιών και αυτοκινήτων να είναι σε ημερήσια διάταξη, αμέσως μετά τη κηδεία του θύματος.

Τη Δευτέρα (20/3) ένα σπίτι συγγενή του δολοφόνου κάηκε ολοσχερώς, όπως και άλλα άλλα δύο παραπήγματα, ενώ την Τρίτη (21/3) άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε άλλο ένα παράπηγμα και σε ένα διώροφο σπίτι που υπέστη ζημιές από τη φωτιά στο εσωτερικό του. Φωτιά έβαλαν και στα δύο πολυτελή αυτοκίνητα του 36χρονου συλληφθέντα. Τα δε σπίτια και τα παραπήγματα ανήκαν στον 36χρόνο και στον αδελφό του. Οι πυρπολήσεις θεωρούνται αντίποινα για την εν ψυχρώ δολοφονία.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μικρής ή μεγαλύτερης έκτασης επεισόδια καταγράφονται σχεδόν διαρκώς μέσα στον οικισμό με ρίψεις πετρών. Ακούστηκαν μάλιστα και πυροβολισμοί.

Οι Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή καθώς υπάρχει ο φόβος να ξεσπάσει βεντέτα μετά την άγρια δολοφονία. Την ίδια στιγμή στο TikTok κυκλοφορούν βίντεο στα οποία εκφράζονται σαφείς απειλές καθώς στους κόλπους των Ρομά η βεντέτα είναι στην κουλτούρα τους.