Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ συμμαχεί με το ΕΛΙΖΑ Υπογράψτε την Πρόταση #safeforkids για ένα διαδίκτυο ασφαλές για τα παιδιά

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και το ΕΛΙΖΑ -Σωματείο Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού, ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μέσα από το διαδίκτυο

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», ως κύριος εκφραστής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας προς όφελος της κοινωνίας και το Σωματείο ΕΛΙΖΑ, με πολυετή δράση στην πρόληψη και την πρώιμη παρέμβαση για κάθε μορφή κακοποίησης και παραμέλησης σε παιδιά, συμπορεύονται, έχοντας ως κοινό την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, την προσφορά, τη συνεργασία, τις συνέργειες για καλό σκοπό.

Οι δύο οργανισμοί συστρατεύονται για να υποστηρίξουν ενεργά την Ευρωπαϊκή κίνηση του ελβετικού οργανισμού, FluriFoundation, που με την πρωτοβουλία του «JUSTICEINITIATIVE», εργάζεται για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας στα παιδιά, με επίκεντρο την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης μέσα από το διαδίκτυο.

Το ΕΛΙΖΑ ηγείται της πρωτοβουλίας αυτής στην Ελλάδα και συμπορεύεται με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» για να υποστηρίξει την καμπάνια συλλογής υπογραφών που ξεκίνησε επίσημα στο Παρίσι στις 21.2.23 με την υποστήριξη της Ε.Ε., θυμάτων κακοποίησης και άλλων διεθνών φορέων της κοινωνίας των πολιτών.

Μαζί μπορούμε και πρέπει να τερματίσουμε τη σεξουαλική βία κατά των παιδιών στην Ευρώπη. Μαζί μπορούμε και πρέπει να απαιτήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει τη νομοθεσία και λαμβάνοντας μια παγκόσμια ηγετική θέση να ψηφίσει υπέρ της τρέχουσας πρότασης EU CSAM, που καθιστά δύσκολη ή αδύνατη την κακοποίηση παιδιών στο διαδίκτυο.

Καλούμε όλα τα μέλη μας, εταιρείες και επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα, φορείς του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, καθώς και κάθε ενεργό πολίτη, να ψηφίσουν την πρόταση #safeforkidsγια ένα διαδίκτυο ασφαλές για τα παιδιά.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ  https://justice-initiative.eu/el/petition/

______________________________________


Λίγα λόγια για την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»:

H «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που σκοπό έχει τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για την ανάδειξη του κυρίαρχου ρόλου του Πολιτισμού, του Τουρισμού, του Αθλητισμού, του Περιβάλλοντος και του Εθελοντισμού της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία αυτή ουσιαστικά εκφράζει την αποφασιστικότητα του ιδιωτικού τομέα να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στην ελληνική πολιτεία, έτσι ώστε την περίοδο αυτή της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, η χώρα να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής συνδρομής από τους πλέον εύρωστους και υγιείς κλάδους την ελληνικής αγοράς. Τον φορέα ενισχύουν επίσης με την ενεργή συμμετοχή και δράση τους, πολλοί δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, οργανώσεις, επιχειρήσεις αλλά και μεμονωμένα άτομα, στελέχη όλων των βαθμίδων της ιεραρχίας επιχειρήσεων. Επισημαίνεται ότι η «Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» είναι ελεύθερη από πολιτικές δεσμεύσεις, ενώ παράλληλα οι δράσεις της συνδράμουν την ελληνική πολιτεία, χωρίς την παραμικρή οικονομική ενίσχυση από το κράτος.


Λίγα λόγια για το «ΕΛΙΖΑ»:

Το ΕΛΙΖΑ – Σωματείο Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2008, με μοναδικό σκοπό την προστασία των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης. Οι δράσεις του εστιάζονται στην πρόληψη του φαινομένου και στην πρώιμη παρέμβαση και έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών με υποψία κακοποίησης.

Δεκαπέντε χρόνια μετά την ίδρυση του Σωματείου, η παιδική κακοποίηση γίνεται ολοένα και πιο “ορατή” σε όλα τα κοινωνικό-οικονομικά στρώματα, ενώ η αναγκαιότητα πρόληψης του φαινομένου είναι πλέον ζητούμενο και προαπαιτούμενο για κάθε πολιτισμένη κοινωνία. Για αυτόν τον σκοπό το ΕΛΙΖΑ:

  • Ιδρύει Μονάδες Φροντίδας για τη διάγνωση περιστατικών με υποψία κακοποίησης. Η 1η Μονάδα ΕΛΙΖΑ, ιδρύθηκε το 2018 στο Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού και η 2η Μονάδα στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ. Στόχος μας, η δημιουργία ανάλογων Μονάδων σε όλες τις πανεπιστημιακές κλινικές της χώρας που υποδέχονται παιδιά.
  • Μαθαίνει σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 9 ετών πώς να προστατεύονται από τη σεξουαλική κακοποίηση, με το πρόγραμμα «Ασφαλές Άγγιγμα», εκπαιδεύοντας παράλληλα γονείς και εκπαιδευτικούς. Η ψηφιοποίηση του προγράμματος, επιτρέπει σήμερα σε κάθε δάσκαλο να υλοποιεί το πρόγραμμα στην τάξη του, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.
  • Εκπαιδεύει επαγγελματίες που εργάζονται κοντά σε παιδιά (12.500 γιατροί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί), στην αναγνώριση των σημαδιών κακοποίησης και στην ανάλογη διαχείριση του κάθε περιστατικού. Οι εκπαιδεύσεις των γιατρών εκπονούνται σε συνεργασία με τη Β΄ΠΠΚ του ΕΚΠΑ.
  • Στηρίζει τους επαγγελματίες με τη ΓΡΑΜΜΗ ΕΛΙΖΑ 10454, για κάθε περιστατικό με υποψία κακοποίησης παιδιού, με συμβουλευτική και κατευθυντήριες οδηγίες σε περίπτωση αναφοράς.
  • Συνεργάζεται με Ιδρύματα, Φορείς και Οργανώσεις, διεθνείς και ελληνικές – όπως η UNICEF και το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού – προκειμένου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην εφαρμογή εθνικών προγραμμάτων που προλαμβάνουν την παραμέληση και την κακοποίηση του παιδιού.
  • Σχεδιάζει και υλοποιεί καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, υπενθυμίζοντας σε όλους την ανάγκη προστασίας των παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα www.eliza.org.gr

Πληροφορίες

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

2130230137 – 2130230138 – 6932277290

e-mail: [email protected] www.symmaxiagiatinellada.gr

ΕΛΙΖΑ

Ερμού & Χριστοπούλου 2, 105 63 Αθήνα +30 210 3231704

e-mail: [email protected] https://eliza.org.gr/