Γεωργία Μπίκα: Μου πρότειναν μια αποζημίωση, αλλά δεν δέχτηκα – Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Να αποδείξει ότι έπεσε θύμα βιασμού στο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, θα προσπαθήσει όπως διαμηνύει σε μηνύματά της η Γεωργία Μπίκα 

Η Γεωργία Μπίκα που είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε αποφασισμένη να προβεί σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να αποδείξει ότι δεν έλεγε ψέματα για τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της πρωτοχρονιάς του 2022.

Η ίδια πλέον όπως γνωστοποίησε στρέφεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς οι ελληνικές Αρχές θεωρεί η ίδια ότι δεν την δικαίωσαν.

Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha «Καλύτερα Δε Γίνεται» η ίδια ανέφερε ότι «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ερεύνησε όλες τις παραλείψεις, όλα τα στοιχεία που δώσαμε και έκανε παραδεκτή την προσφυγή μου, δηλαδή έκρινε πως όλα όσα λέμε από την αρχή έχουν βάση και ότι έγιναν πολλές παραλείψεις από την πρώτη στιγμή…

Μου πρότειναν μια αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο λόγω ηθικής βλάβης, αλλά δεν την έχω δεχτεί γιατί θέλω να πάω δικαστικά. Σκοπός μου είναι να μην χάνουμε ποτέ την αλήθεια μας και το δίκιο μας, να συνεχίσουμε μέχρι τέλος τον αγώνα. Αδικήθηκα πάρα πολύ, νιώθω ότι έχω πάρει μια αναπνοή. Μακάρι οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για μια φορά» ανέφερε η Γεωργία Μπίκα.

Η 24χρονη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έπειτα από την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την αίτηση για την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απαλλάσσει τον 27χρονο από την κατηγορία βιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι με διάταξή του, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αχ. Ζήσης έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, θεωρώντας ορθό το σκεπτικό του βουλεύματος, με την 24χρονη να προχωρά άμεσα στην προσφυγή.

Η έκβαση της προσφυγής ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (σε περίπτωση δικαίωσης το Δικαστήριο επιδικάζει αποζημίωση), δεν επηρεάζει ούτε ακυρώνει την αμετάκλητη απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων.