Εν ψυχρώ δολοφονία 34χρονου στα Σεπόλια: Ο ρόλος δύο οδηγών ταξί και οι κεραίες που τους πρόδωσαν

Συνελήφθησαν δύο από τους συνεργούς του δολοφόνου που, απόγευμα και υπό το φως του ήλιου, εκτέλεσε τον 34χρονο Α.Π σε καφετέρια στα Σεπόλια

Ο Α.Π ήταν ένα απο τα μέλη σκληρής συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά στην καρδιά της Αθήνας. Πρίν χρόνια αποχώρησε απο την ομάδα κι έγινε αυτόματα …κινούμενος στόχος για τους πρώην φίλους, καθώς γνώριζε πολλά και οι πρώην συνεργάτες του εκτιμούσαν ότι θα μετατραπεί σε “βαθυ λαρρυγι” της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Α.Π έπαιρνε πάντα μέτρα ασφαλείας, κινούνταν με ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο κι αυτό καθώς στο παρελθόν είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τον θάνατο 4 φορές. Τόσες ήταν οι απόπειρες σε βάρος του απο το 2007 εως το 2021.

Η πρώτη απόπειρα έγινε στις 20.7.2007 στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Σωζοπόλεως. Τρείς δράστες είχαν πυροβολήσει εναντίον του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν. Η δέυτερη έγινε 2 χρόνια μετά στην οδό Μιχαήλ Βόδα όταν άγνωστοι τον πυροβόλησαν με πιστόλι και τον τραυμάτισαν στην κοιλιακή χώρα.

Η τρίτη απόπειρα έγινε το 2019 στο σταθμό Λαρίσης, όταν ένας άνδρας ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, τον πλησίασε και τον πυροβόλησε στους μηρούς και στον αριστερό βραχίονα. Τελευταία αιματηρή επίθεση ήταν αυτή στις 26 Φεβρουαρίου του 2021 στα Σεπόλια, όταν 3 δράστες που επέβαιναν σε ταξί ανοιξαν πυρ σε βαρος του.

Την ημέρα της δολοφονίας το θύμα είχε πάει μόνο του σε καφετέρια της περιοχής του. Κάθισε με πλάτη προς τον δρόμο… Ο εκτελεστής τον είχε παρακολουθήσει και πεζός τον προσεγγισε και απο πολύ κοντινή απόσταση τον πυροβόλησε πισώπλατα 5 φορές στο κεφάλι και το σώμα. Εκείνη την ώρα στην επιχείρηση υπήρχαν θαμώνες. Απο τύχη δεν θρηνήσαμε ζωές.

Ο δράστης αμέσως μετά τους πυροβολισμούς διέφυγε πεζός μέχρι την οδο Πανουργιάς και Αυλώνος, εκεί τον περίμενε ο συνεργός του μέσα σε ταξί. Το όχημα κινήθηκε προν της εθνική οδο Αθηνων – Λαμίας. Η έρευνα ωστόσο έχει δείξει ότι δυο ήταν τα ταξί που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση. Το ένα είναι αυτό που οδηγούσε ο 2ος συνεργός και επιβιβάστηκε ο πιστολέρο ενώ το δεύτερο ταξί το οδηγούσε ο 3ος συνεργός. Αυτό που τους πρόδωσε εκτός απο τις κάμερες ασφαλείας είναι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας καθώς φαίνεται να επικοινωνούσαν μεταξύ τους ενώ βρίσκονταν κοντά στο σημείο της επιθεσης, λίγο πριν και λιγο μετα την εκτέλεση.

Το τμήμα δίωξης ανθρωποκτονιών μετά απο πολύμηνη έρευνα κατάφερες να εντοπίσει τους 2 απο τους 3 δράστες της εκτέλεσης .

Ο ενας εκ των συλληφθέντων μάλιστα συστηνόταν ως ο άνθρωπος με τα …τρία πρόσωπα… Άλλοτε Τζουλιάν, άλλοτε Ερβίν και άλλοτε Βενιαμίν ενώ ο Έλληνας συνεργός του είναι ο Σ.Φ 56 ετών. Τωρα οι άνδρες του ανθρωποκτονιών αναζητούν τον φυσικό αυτουργό .Σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται ότι βρίσκεται στην Αλβανία.