Ηράκλειο: Απολογείται ο 39χρονος φυγόδικος που συνελήφθη για τοκογλυφία

Απολογείται σήμερα ο 39χρονος φυγόδικος που συνελήφθη πριν μερικές ημέρες για εκβιασμό και τοκογλυφία

Ο εισαγγελέας Ηρακλείου του έχει ήδη ασκήσει ποινικές διώξεις για τοκογλυφία και εκβιασμό.

Ο 39χρονος– με καταγωγή από την Αλβανία – είχε καταδικαστεί δύο φορές για υποθέσεις ναρκωτικών. Στην μία περίπτωση δικάστηκε ερήμην με 5 χρόνια φυλάκισης ενώ στη δεύτερη περίπτωση καταδικάστηκε για 8 χρόνια φυλάκισης με την απόφαση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και τον ίδιο να έχει προχωρήσει σε έφεση.

Η υπόθεση τοκογλυφίας και η σύλληψή του

Όλα συνέβησαν πριν μερικές ημέρες όταν ένας 48χρονος Ηρακλειώτης δεν άντεχε άλλο τον εκβιασμό που του έκανε ο 39χρονος και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Όπως αναφέρουν πηγές στο cretapost, ο 48χρονος ανέφερε τα όσα βίωνε το τελευταίο διάστημα. Όλα ξεκίνησαν όταν εξαιτίας ενός οικονομικού προβλήματος που είχε στράφηκε στον 39χρονο για να του ζητήσει χρήματα. Ο τοκογλύφος του δάνεισε ένα χρηματικό ποσό με πολύ υψηλό επιτόκιο δανεισμού με αποτέλεσμα ο 48χρονος να μην μπορεί να το αποπληρώσει.

Μάλιστα, ο δράστης τον «χρέωνε» 50 ευρώ επιπλέον για κάθε ημέρα που καθυστερούσε την αποπληρωμή του ποσού ενώ παράλληλα τον απειλούσε ότι θα τον δείρει και θα τον σκοτώσει αν δεν του δώσει τα χρήματα.

Οι αστυνομικοί αμέσως οργάνωσαν ένα σχέδιο για την σύλληψη του 39χρονου. Έδωσαν στον 48χρονο προσημειωμένα χαρτονομίσματα (800 ευρώ στο σύνολο) και κανονίστηκε ένα ραντεβού μεταξύ του θύματος και του δράστη για να γίνει η αποπληρωμή.

Οι δύο άνδρες βρέθηκαν την ώρα που διακριτικά παρακολουθούνταν από την αστυνομία. Μόλις ο 48χρονος του έδωσε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα οι αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους και τον συνέλαβαν.

Κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μικροποσότητα κοκαΐνης, 2.515 ευρώ σε μετρητά, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο συσκευασίες καρτών κινητής τηλεφωνίας.