Κατερίνη: Γονείς μαθητή χτύπησαν καθηγητή και μετά του έκαναν μήνυση

Όλα ξεκίνησαν όταν ο εν λόγω μαθητής τσακωνόταν με έναν συμμαθητή του στην τάξη, με τον καθηγητή του Γυμνασίου Περίστασης Κατερίνης να προσπαθεί να τους χωρίσει

Γονείς και συγγενείς μαθητή προπηλάκισαν καθηγητή Πληροφορικής και τον χτύπησαν. Το περιστατικό σημειώθηκε στο Γυμνάσιο Περίστασης Κατερίνης με τους γονείς και τους συγγενείς του μαθητή να προχωρούν σε μήνυση εναντίον του.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr, το περιστατικό συνέβη πριν από 15 μέρες. Μάλιστα, όλα ξεκίνησαν όταν ο εν λόγω μαθητής τσακωνόταν με έναν συμμαθητή του στην τάξη. Οι δυο μαθητές, μάλιστα, πιάστηκαν στα χέρια και ο καθηγητής, που αντιλήφθηκε τον τσακωμό, προσπάθησε να τους χωρίσει, κρατώντας τον μαθητή. Όμως, ο άλλος μαθητής χτύπησε τον συμμαθητή του στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια, οι γονείς και οι συγγενείς του Ρομά πήγαν στο σχολείο, απείλησαν τον καθηγητή, τον προπηλάκισαν και τον χτύπησαν, με αποτέλεσμα εκείνος να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Έτσι, οι γονείς, καταλογίζοντας ευθύνες στον εκπαιδευτικό για ό,τι συνέβη με τον γιο τους, έκαναν σε μήνυση. Το περιστατικό οδήγησε τους συναδέλφους του στο Γυμνάσιο Περίστασης να εκδώσουν ανακοίνωση, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον καθηγητή, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Πιερίας. Συνάδελφός του μάλιστα, έκανε λόγο στο ThessToday για έναν καθηγητή ήπιων τόνων, ο οποίος δε θα προχωρούσε σε πράξη ρατσιστικού χαρακτήρα.

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον εκπαιδευτικό»

Όπως αναφέρει στο ThessToday.gr ο Μιχάλης Δελής από την ΕΛΜΕ Πιερίας, πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό, όπου οι γονείς επιτέθηκαν απρόκλητα στον καθηγητή, τονίζοντας τη θέση των εκπαιδευτικών σύμφωνα με την οποία τέτοιες πράξεις δε μπορεί να συμβαίνουν στις σχολικές κοινότητες. «Είναι ένα θέμα στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε για να δούμε γιατί οι έφηβοι μαθητές έχουν αντιπαραθέσεις και οι γονείς αντί να βρουν λύσεις και να βοηθήσουν τα παιδιά τους με διάλογο, επιλέγουν να οξύνουν τα πράγματα και να ασκήσουν βία πάνω σε εκπαιδευτικούς. Δεν είχαμε περιστατικά βίας στην Πιερία και ελπίζω να μην έχουμε συνέχεια».

Ο κ. Δελής υπογράμμισε ότι η κατάσταση στο γυμνάσιο είναι ήρεμη έκτοτε και πως ο καθηγητής συνεχίζει τη δουλειά του. Όπως επισημαίνει: «Οι εκπαιδευτικοί είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των κρίσεων στα νέα παιδιά. Μετά από τον εγκλεισμό δύο χρόνων, οι μαθητές μένοντας μακριά από το σχολείο και την κοινωνικοποίηση, έχουν κι αυτοί προβλήματα. Κατανοούμε τα φαινόμενα και τα βάζουμε στη σωστή διάσταση. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον εκπαιδευτικό και τους εκπαιδευτικούς και πάμε παρακάτω».