Ηράκλειο: Aπό το κύκλωμα μεταφοράς ναρκωτικών με μουλάρια στην …τοκογλυφία

Ηράκλειο: Ο 39χρονος που κατηγορείται για τοκογλυφική δράση φέρεται να θεωρεί την όλη υπόθεση ως «αθέτηση συμφωνίας» από την πλευρά του επιχειρηματία

Από τα …σύννεφα εμφανίζεται να έχει πέσει ο 39χρονος Αλβανός που κατηγορείται για τοκογλυφική δράση και απόπειρα εκβίασης σε βάρος 48χρονου επιχειρηματία στο Ηράκλειο και πλέον βρίσκεται υπό κράτηση μέχρι να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο 39χρονος φέρεται να απορεί για τα όσα καταγγέλλει ο 48χρονος αφού, όπως ισχυρίζεται, είχε γίνει μία «συμφωνία κυρίων», ενώ αρνείται τα όσα περί απειλών του αποδίδονται. Η συμφωνία αρχικώς αφορούσε σε δάνειο 5000 ευρώ που φέρεται να έλαβε τον περασμένο Ιούλιο, με μηνιαίο τόκο τα 1000 ευρώ.

Στην πορεία ο 48χρονος φέρεται να έπεσε και πάλι στην ανάγκη του 39χρονου Αλβανού και χρειάστηκε να λάβει ένα ακόμα δάνειο ύψους 5000 ευρώ, με αντίστοιχο μηνιαίο «χαράτσι». Αν και μέχρι πριν από λίγες ημέρες είχε επιστρέψει, όπως υποστηρίζεται, ένα ποσό της τάξεως των 9.300, δυσκολευόταν πολύ να ανταπεξέλθει στην αποπληρωμή ολόκληρου του ποσού, με τον Αλβανό να του διαμηνύει ότι για κάθε μέρα καθυστέρησης θα επιβάλλεται τόκος στον τόκο, δηλαδή 50 ευρώ «ποινή» ανά ημέρα.

Το νέο χαράτσι σε συνδυασμό με ορισμένες κουβέντες για κάποια «καλά παιδιά» που φροντίζουν τους εκκρεμείς λογαριασμούς, ώθησαν τον 48χρονο στην Ασφάλεια και στη λύση των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων. Ο 39χρονος Αλβανός πάντως φέρεται να θεωρεί την όλη υπόθεση ως «αθέτηση συμφωνίας» από μέρους του 48χρονου, εμμένοντας στον ισχυρισμό ότι ουδέποτε τον απείλησε και ότι όλα είχαν συμφωνηθεί εξ αρχής. Πάντως, εκτός από την τρέχουσα ποινική υπόθεση, τον 39χρονο θα πρέπει να απασχολεί και η καταδικαστική απόφαση που αφορά σε ποινή κάθειρξης για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ως παρακλάδι εγκληματικής οργάνωσης. Φέρεται να είχε επιμέρους ρόλο σε κύκλωμα, ο κεντρικός κορμός του οποίου διακινούσε και μετέφερε ναρκωτικά από την Αλβανία στην Ελλάδα με μουλάρια.