Απαιτούμε οι έχοντες την ευθύνη να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και της θέσης τους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών λίγες ημέρες ύστερα από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη από το οποίο έχασαν άδικα τη ζωή τους δεκάδες, κυρίως νέοι άνθρωποι, συνεχίζει να παρακολουθεί με θλίψη και αγωνία τις εξελίξεις και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ εύχεται ταχεία ανάρρωση σε όλους όσους τραυματίστηκαν.

Ως επακόλουθο, οι όποιες διαχρονικές ευθύνες και παραλείψεις σε όλα τα επίπεδα, δημιούργησαν μια αρνητική εικόνα στην Ελληνική Κοινωνία η οποία διαμαρτυρήθηκε σιωπηρά και ειρηνικά. Όπως όμως δυστυχώς συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, αυτόκλητοι υπερασπιστές ακραίων εκδηλώσεων και περιφερειακών ομάδων έκαναν την εμφάνισή τους, όπως συνέβη την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 στο Μοναστηράκι, στο κέντρο της πρωτεύουσας !!! 

Η έλλειψη αποφασιστικότητας, η ατολμία και η ευθυνοφοβία από τους ασκούντες τη Διοίκηση, αναφορικά με την αντιμετώπιση της βίας κατά των αστυνομικών, οδήγησε σε ντροπιαστικές εικόνες με αστυνομικούς να εγκαταλείπουν άρον άρον περιπολικό όχημα ώστε να σωθούν από βέβαιο λιντσάρισμα, το οποίο στη συνέχεια μετατράπηκε σε  παρανάλωμα, στις ορέξεις του κάθε μπαχαλάκη.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα ανεχτούμε να επανέλθουν πρακτικές του παρελθόντος οι οποίες έθεταν τους αστυνομικούς τόσο σε κίνδυνο ζωής, όσο και σε σωματικό κίνδυνο. 

Αναρωτιόμαστε παράλληλα ως πότε οι συνάδελφοί μας θα είναι ο «σάκος του μποξ» πάνω στον οποίο θα εξασκείται ο καθένας και στο τέλος θα αποτελούν και τον μόνιμο φταίχτη; Άραγε αποτελούμε ως Έλληνες αστυνομικοί φωνή βοώντος εν τη ερήμω ή μήπως είμαστε για κάποιους το εύκολο θύμα ;

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών διαβεβαιώνει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες μέλη της ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να μπει επιτέλους φραγμός στην απαξίωση του λειτουργήματός μας και στις άδικες επιθέσεις που δεχόμαστε, ενώ δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα απαιτήσουμε να αποδοθούν τόσο οι υπηρεσιακές, όσο και οι ποινικές ευθύνες (μέσω του νομικού μας τμήματος) σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι, με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, θέτουν τους αστυνομικούς καθημερινά σε κίνδυνο ζωής ή σωματικής ακεραιότητας.  

Απαιτούμε επίσης, όπως οι υπαίτιοι της επίθεσης τόσο εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ, όσο και εναντίον του πληρώματος του περιπολικού, όπως οδηγηθούν άμεσα στη Δικαιοσύνη και απομονωθούν, καθ’ ότι αποτελούν απειλή για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και τη Δημοκρατία. 

Κλείνοντας, η Πολιτεία επιβάλλεται να δει κατάματα την αλήθεια και να αναγνωρίσει άμεσα την θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των συντακτών στην κατηγορία “Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ” δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζονται με τις απόψεις του εκδότη και της συντακτικής ομάδας του Policenews