Χανιά: Θρίλερ με την εξαφάνιση ηλικιωμένης – «Κάποιοι ξέρουν και δεν μιλάνε»

Χανιά: Έκκληση από τον γιο και τη νύφη της 75χρονης που την αναζητούν εδώ και μήνες. «Θέλω τη μάνα μου πίσω», λέει ξεσπώντας ο Δημήτρης

Το βράδυ της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου ήταν ένα ωραιότερα της ζωής της για την 75χρονη Σ. Τσαούση. Αποκαλόκαιρο στη βεράντα της, στον Αλικιανό, τραγουδούσε και χόρεψε κιόλας παρά τον πόνο στα γόνατα, έχοντας δίπλα για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες τις δύο κόρες της από το εξωτερικό, τους γιους της, νύφες, γαμπρούς, εγγόνια. Σχεδόν μέχρι τα μεσάνυχτα κράτησε η γιορτή. Το άλλο πρωί, νωρίς – νωρίς, πριν τις 8, ξεκίνησε σιγά – σιγά με ένα ξύλο για μπαστουνάκι, να πάρει τον δρόμο από το σπίτι της, για το σπίτι του γιού της, πέντε λεπτά απόσταση. Καλημέρισε τους χωριανούς και έστρεψε πάνω προς τον δρόμο του νεκροταφείου. Από τότε δεν την ξαναείδε κανείς.

5,5 μήνες μετά, ο γιος της Δημήτρης και η νύφη της Ροζαλία, είναι πλέον βέβαιοι πως κάποιος παρέσυρε, σκότωσε και «εξαφάνισε» την μαμά τους, και απευθύνουν έκκληση μιλώντας στο zarpanews.gr σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τις Αρχές.

«Δεν μπορεί να άνοιξε η γη να την κατάπιε. Ή μήπως την απήγαγαν εξωγήινοι; Δεν μπορεί να μην έχει βρεθεί ούτε ένα ίχνος τόσο καιρό μετά» σημειώνει η νύφη της Ροζαλία Καραπάκη στο zarpanews.gr: «Πιστεύουμε ότι ό,τι έγινε, έγινε σε αυτά τα 500 μέτρα. Και ότι υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουνε και δεν μιλάνε» σημειώνει.

«Πιστεύουμε ότι κάποιος την χτύπησε και την εξαφάνισε μόνο και μόνο για να μην έχει ευθύνες (…) Το μόνο που ζητάμε είναι μας δώσουν την πεθερά μου να την θάψουμε σαν άνθρωπο» σημειώνει «Εμάς δεν μας νοιάζει ούτε ποιος το ‘κανε ούτε πώς θα τιμωρηθεί, αυτό δεν είναι δική μας δουλειά. Εμείς τον άνθρωπό μας θέλουμε» αναφέρει.

«Θέλω τη μάνα μου πίσω»

«Ζητάω να βρεθεί η μάνα μου (…) Θέλω τη μάνα μου πίσω. Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δει. Έστω ανώνυμα ας μας πουν κάτι. Σίγουρα ό,τι έγινε έγινε μέσα στο χωριό, σε εκείνα τα 500 μέτρα. Θέλουμε μόνο να βρεθεί, πού είναι, πού την έχουν πετάξει.» τονίζει ο γιος της, Δημήτρης: «Κάποιος την χτύπησε με το αυτοκίνητο. Είναι σίγουρο ότι αυτό έγινε. Σας παρακαλώ, βοηθήστε μας».

Πηγή: zarpanews.gr