Ανατριχιάζει η επιστολή του: Ο αστυνομικός που αν και τραυματίας απεγκλώβιζε επιβάτες στα Τέμπη

Αυτούσια η επιστολή που λάβαμε πριν λίγο από ειδικό φρουρό που υπηρετεί στην Αττική και ήταν ένας από τους επιβάτες του φονικού τραίνου 

“Το επάγγελμα μου είναι αστυνομικός και υπηρετώ στην Αττική με τον βαθμό του Ειδικού Φρουρού.

Στις 1 Μαρτίου γυρνούσα με άδεια με τρένο απο την Αθήνα (σταθμό Λαρίσης) με τελικό προορισμό το Πλατύ. Όταν έγινε το δυστύχημα όλα γίναν τόσο γρήγορα, είδα να περνάει όλη η ζωή απο μπροστά μου και είπα αυτό ήταν τελειώσαμε. Ένιωθες την θερμοκρασία να ανεβαίνει πάρα πολύ, φλόγες καπνό, ουρλιαχτά .Μόλις σταμάτησε να σέρνεται το δεύτερο βαγόνι στο οποίο βρισκόμασταν στις θέσεις 101-106 πήρα τα χέρια απο το κεφάλι μου , κοίταξα αν είναι λειτουργικά να άκρα μου και μήπως έχω κάποιο διαμπερές τραύμα που ευτυχώς δεν είχα ούτε εγώ ούτε κάποια απο τις πέντε κοπέλες που ήταν στην καμπίνα μου.

Ο μόνος τρόπος διαφυγής ήταν το παράθυρο απο το οποίο και βγήκαμε το οποίο απείχε τουλάχιστον δέκα μέτρα οκτώ μέτρα ύψος όταν μια απο τις κοπέλες πήδηξε με αποτέλεσμα να χτυπήσει την μέση και τα πλευρά της.

Δεδομένου ότι ήταν ψηλά χωρίς να μπορείς να διακρίνεις τι έχει κάτω όταν πέσεις βρήκαμε ένα άλλο τρόπο διαφύγεις ο οποίος ήταν να πηδήξουμε σε ένα άλλο βαγόνι σε χαμηλότερο επίπεδο και απο εκεί στο έδαφος.

Η μια απο τις 5 κοπέλες είχε έναν γάτο μαζί της ο οποίος πιθανόν ήταν ακόμα μέσα στο τρένο και δεν θυμάμαι να βγήκε μαζί μας αλλά προσπάθησε να τον βρει. Στην συνέχεια απομακρυνθήκαμε απο το σημείο όπου κοίταξα αν έχουν κάποιο σοβαρό τραύμα στο κεφάλι η κάποιο σπάσιμο. Στην πορεία η μια κοπέλα χωρίστηκε απο εμάς αλλά την είδα πάνω στο ΕΚΑΒ.

Βοήθησα κατά κύριο λόγο την κοπέλα που είχε πέσει πάνω απο το βαγόνι η οποία περπατούσε με το ζόρι ενώ οι υπόλοιπες 2 ήταν κάπως σε καλύτερη κατάσταση.

Αφού ανέβηκαν οι κοπέλες πάνω στο δρόμο όπου περίμεναν μιας και ήμουν καλά βοήθησα έναν πυροσβέστη και έναν άλλο αστυνομικό να ανεβάσουν κόσμο με το σχοινί. Τέλος ενημέρωσα έναν συνάδελφο που ήταν στο σημείο και βάλαν τις κοπέλες στο όχημα. Πήγα στο Α.Τ Τεμπών όπου ήρθε ο πατέρας μου και πήγα προληπτικά στο 424 στην Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή αυτό το δυστυχές συμβάν θέλω να σταθώ σε μια αναφορά απο έναν αξιωματικό της αστυνομίας ο οποίος μου είχε πει ότι οι ειδικοί φρουροί είστε πεταμένα 800€ του κράτους και ότι καλύτερα το κράτος να τα έδινε σε εμάς και θα είμασταν ευχαριστημένοι. Θέλω να καταλήξω ότι ο Άνθρωπος φαίνεται απο την συμπεριφορά του και όχι απο τον βαθμό ή το επάγγελμα που κάνεις.

Τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των αδικοχαμένων.”

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των συντακτών στην κατηγορία “Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ” δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζονται με τις απόψεις του εκδότη και της συντακτικής ομάδας του Policenews