Νέο Ηράκλειο: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συλλαμβάνει μετά από καταδίωξη δράστη – Καρέ καρέ σε βίντεο η σύλληψη

Μεσημέρι της 13ης Φεβρουαρίου, στο Ηράκλειο Αττικής, ημεδαπός δράστης με καταγωγή από τις ΗΠΑ, σε μια στιγμή απροσεξίας ενός πολίτη, αφαίρεσε από την κατοχή του μοτοσυκλέτα και προσπάθησε να διαφύγει του σημείου

Σε άμεση ανταπόκριση στις κραυγές του ίδιου του ηλικιωμένου αλλά και της κόρης του, που βρίσκονταν κοντά, κινητοποιήθηκε ολόκληρη η γειτονιά. Στην αρχή εργαζόμενοι ενός πλυντηρίου αυτοκινήτου του έκλεισαν τον δρόμο με αποτέλεσμα να απορρίψει την μοτοσυκλέτα και να τρέχει να διαφύγει πεζός.

Από παρακείμενη καφετέρια εξήλθαν θαμώνες, ένας εκ των οποίων αστυνομικός εκτός υπηρεσίας και άρχισαν να καταδιώκουν το άτομο.

Λίγο αργότερα, έξω από συνεργείο αυτοκινήτων κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον δράστη, με εργαζόμενους και περιοίκους να βοηθούν τον εκτός υπηρεσίας αστυνομικό.

Στη συνέχεια, τον επέστρεψαν στο σημείο που είχε λάβει χώρα η κλοπή, για να παραληφθεί από ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Β/Α Αττικής προκειμένου να προσαχθεί στο Αστυνομικό τμήμα του Ηρακλείου, για να συλληφθεί.

Άξιο αναφοράς είναι, ότι ο εκτός υπηρεσίας αστυνομικός που βγήκε από το κατάστημα να καταδιώξει τον δράστη, είναι εκδιωγμένος συνδικαλιστής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια μετά από τραυματισμό του το φθινόπωρο σε περιστατικό αποτροπής αυτοκτονίας δράστη επεισοδίου ενδοοικογενειακής βίας στην Κηφισιά.

Επιπλέον αυτού, δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω αστυνομικός εκτός υπηρεσίας – και ενώ ήταν ξανά σε αναρρωτική άδεια – έχει συλλάβει δράστη.

Δείτε καρέ καρέ την σύλληψη του δράστη και την περιγραφή του αστυνομικού που εξασφάλισε το Policenews.gr: