Ημέρα μνήμης υπέρ των πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί 18 Φεβρουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση που διοργάνωσαν από κοινού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, στη μνήμη των δεκάδων συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Στο λόγο που εκφώνησε ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γερακαράκος Γρηγόριος υπενθύμισε στην Πολιτεία το χρέος της να λαμβάνει συνεχώς τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση του λειτουργήματος του αστυνομικού, ώστε να παραμείνει στάσιμη η μακρά λίστα των αδικοχαμένων συναδέλφων μας, ενώ κάλεσε την ελληνική κοινωνία να συνεχίσει να στηρίζει το συνδικαλιστικό μας κίνημα στον αγώνα που κάνει για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία, ικανή να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της εποχής. Κλείνοντας εξήρε τη σημασία της καθιερωμένης τελετής που πραγματοποιείται το Α’ Ψυχοσάββατο κάθε έτους από τις Ομοσπονδίες.

Στην επιμνημόσυνη τελετή, στην οποία χοροστάτησε ο πανοσιολογιότατος Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Α/Β΄ Αρχιμανδρίτης κ. ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ Αλέξιος, συμμετείχε αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και αντιπρόσωποι αυτής, ενώ στη συνέχεια στεφάνια κατατέθηκαν στο Μνημείο Πεσόντων που βρίσκεται εντός του αύλειου χώρου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ως ένστολο σώμα αποτελούμε το μοναδικό δημόσιο οργανισμό ο οποίος θρηνεί τόσο μεγάλο αριθμό πεσόντων συναδέλφων – ηρώων στο καθήκον εν καιρώ ειρήνης. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, δεν λησμονεί τους πεσόντες αστυνομικούς και επιζητεί την έμπρακτη στήριξη, τόσο της κοινωνίας όσο και της Πολιτείας, ώστε η Ελληνική Αστυνομία να ανταποκριθεί στη δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή της.

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος