Αποστολή στην Τουρκία: Δεν άντεξε αυτή την εικόνα – Λύγισε στον αέρα ο Έλληνας δημοσιογράφος

Λύγισε στον αέρα κατά τη διάρκεια της live μετάδοσης μέσα από το Policenews.gr ο έμπειρος αστυνομικός συντάκτης Άγγελος Μπαταγκιώνης, που βρέθηκε για 6 ημέρες στο επίκεντρο της χειρότερης σεισμικής καταστροφής στον κόσμο τα τελευταία εκατό χρόνια

Ο δημοσιογράφος και διευθυντής του Policenews.gr, ακολούθησε τις αποστολές των δυο εθελοντικών ομάδων (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδας και Έλληνες Διασώστες) και κατέγραψε καρέ καρέ τις προσπάθειές τους στα χαλάσματα της πόλης Καχραμανμαράς που ήταν το επίκεντρο του διπλού φονικού σεισμού των 7.8 και 7.6 Ρίχτερ.

Σε συνεντεύξεις που παραχώρησε τόσο για ελληνικά όσο και για διεθνή μέσα, ο απεσταλμένος δημοσιογράφος Άγγελος Μπαταγκιώνης δήλωσε: “Τόση καταστροφή δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Έχω κάνει δεκάδες αποστολές στη καριέρα μου. Έχω βρεθεί σε πόλεμο, σε πτώση αεροπλάνων, σε δασικές φωτιές, σε πλημμύρες και σε σεισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αυτή η καταστροφή, αυτός ο πόνος δεν έχει καμία σχέση με ότι είχα δει και βιώσει μέχρι σήμερα. Η πόλη ήταν σαν να είχε δεχθεί βόμβα. Έβλεπες τα πάντα ισοπεδωμένα. Ακόμα και τα κτίρια που στέκονταν όρθια ήταν ανοιγμένα στα δυο και έτοιμα να πέσουν”, ενώ μίλησε για την πιο συγκλονιστική στιγμή αυτής της αποστολής: “Το νεαρό ζευγάρι στο αντίσκηνο απέναντι από το διαλυμένο σπίτι τους, το βουβό κλάμα μπροστά στην κουβερτούλα και τα λούτρινα κουκλάκια της κόρης τους που ήξεραν ότι ήταν νεκρή, περιμένοντας τους διασώστες να τους παραδώσουν το άψυχο κορμάκι της ήταν ότι πιο συγκλονιστικό έζησα. Όταν προσπάθησα να το περιγράψω, λύγισα και ξέσπασα σε λυγμούς”.

Δείτε και αυτό: Οι προσπάθειες των Ελλήνων εθελοντών διασωστών στην Τουρκία, έκαναν όλη την χώρα να μιλά γι’ αυτούς

Για την αντιμετώπιση των Τούρκων στους Έλληνες διασώστες και δημοσιογράφους είπε: “Είμασταν οι μοναδικές αποστολές απο τις δεκάδες χώρες που βρισκόντουσαν στα χαλάσματα, που ερχόντουσαν Τούρκοι πολίτες που βίωναν τον πόνο της τραγωδίας που είχαν υποστεί και αφού έβαζαν την μετάφραση του κινητού τους μας έλεγαν “Ευχαριστώ Ελλάς” σε άπταιστα ελληνικά. Έπεφταν επάνω μας και μας αγκάλιαζαν λέγοντας ότι είμαστε αδέρφια. Σταματούσαν στο δρόμο και μας χαιρετούσαν τη στιγμή που περνούσε το κομβόι των ελληνικών οχημάτων. Μας σεβάστηκαν, μας έδειξαν την αγάπη τους, σταματούσαν με τα αυτοκίνητά τους και μας ρωτούσαν αν θέλουμε κάτι για φαγητό ή νερό. Προσπερνούσαν τον πόνο και την καταστροφή τους και ήθελαν να μας προσφέρουν έστω και λίγο νερό για να μας δείξουν την ευγνωμοσύνη τους. Φοβερές εικόνες που θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μας και θα μας θυμίζουν ότι οι δυο λαοί έχουν περισσότερα κοινά από όσα νομίζαμε μέχρι σήμερα.”

Δείτε πιο κάτω τη στιγμή που ο Άγγελος Μπαταγκιώνης και ενώ μεταδίδει live για το Policenews.gr λυγίζει περιγράφοντας την εικόνα του νεαρού ζευγαριού που είδε τα ξημερώματα της προηγούμενης ημέρας:

Δείτε εικόνες που κόβουν την ανάσα: