Στρατός Ξηράς: Δείτε βίντεο από την ΤΑΜΣ «ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-23»

Βίντεοαπό την άσκηση ΤΑΜΣ «ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-23» που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Ξάνθη έδωσε στη δημοσιότητα ο Στρατός Ξηράς 

Η άσκηση «TRACIAN COOPERATION – 23» στο Πεδίο Βολής Ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης, με τη συμμετοχή του πεζικού αλλά και μηχανοκίνητων μονάδων της Ελλάδας και των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Πρόκειται για μια άσκηση ιδιαιτέρως απαιτητική που περιλαμβάνει συνεκπαίδευση σε αντικείμενα επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων καθώς και σε τυποποιημένες τεχνικές μάχης.

Για μια ακόμη φορά Ελλάδα και ΗΠΑ ενίσχυσαν τη συνεργασία τους, με την Ουάσινγκτον να αναγνωρίζει τη Χώρα μας ως εταίρο ασφάλειας και σταθερότητας τόσο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου όσο και των Βαλκανίων.

Οι Αμερικανοί με κάθε ευκαιρία επισημαίνουν τον σπουδαίο γεωστρατηγικό ρόλο της Θράκης και του κομβικού λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, που με τον πόλεμο της Ουκρανίας αποτελεί πλέον ένα από τα βασικότερα σημεία ελλιμενισμού του μεσογειακού στόλου των ΗΠΑ.

Είναι δεδομένο πως όσο οι Αμερικάνοι συνειδητοποιούν ότι η Ελλάδα αποτελεί τον βασικό στρατηγικό εταίρο και πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, τόσο περισσότερο θα αναβαθμίζεται η στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον χρηματοδοτεί έργα αναβάθμισης ελληνικών λιμανιών, αεροδρομίων και στρατοπέδων σε κομβικά σημεία της ελληνικής Επικράτειας, είναι και η συνεχής στρατιωτική συνεργασία, η βούληση για παραχώρηση στη χώρα μας εξοπλισμού από το πλεονάζον υλικό του αμερικανικού στρατού, αλλά και η πρόθεση ένταξης της χώρας μας σε εξοπλιστικά προγράμματα που αλλάζουν επίπεδο τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Δείτε βίντεο από την άσκηση «TRACIAN COOPERATION – 23»: