Μας είπαν θα έρθουν ξαφνικά μια νύχτα, πήγαμε αμέσως ένα μεσημέρι και σώζουμε ζωές

Οι γείτονές μας, αυτοί οι ταλαίπωροι και τόσο ίδιοι με εμάς πολίτες πάντα μας είχαν στη καρδιά τους

Τα βρώμικα πολιτικά παιχνίδια των ηγετών τους, μας έφεραν σε πολέμους, φτώχεια, βασανισμούς, ξεριζωμούς και δυστυχία. Αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων, δυο λαοί τόσο όμοιοι και με τόσα κοινά, να υποφέρουν.

Τα τελευταία χρόνια, ο σουλτάνος με μια ρητορική μίσους και προκλητικότητας, έφτασε στο σημείο να ξεστομίσει πως “θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά”.

Η φράση αυτή έκανε το γύρο της Υφηλίου, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις, τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ευρώπη. Το χειρότερο όλων δε, ήταν ότι εξόργισε ακόμα και χιλιάδες Τούρκους πολίτες, που ζουν υπό καθεστώς τρομοκρατίας και απολυταρχισμού.

Ο σεισμός που συγκλόνισε Παγκοσμίως για το μέγεθός του και τη καταστροφική μανία στους γείτονές μας, οι χιλιάδες νεκροί και οι δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένοι, κινητοποίησαν τον κρατικό μηχανισμό της Ελλάδας άμεσα, στέλνοντας ομάδες διάσωσης.

Είμασταν από τους πρώτους που φτάσαμε στην Τουρκία, δείχνοντας έμπρακτα πως μπροστά στην ανθρώπινη αλληλεγγύη και σεβασμό, καμία απειλή, κανένα θερμό επεισόδιο, καμία κόντρα δεν μπαίνει μπροστά στο ελληνικό dna.

Πήγαμε μεσημέρι στην Τουρκία και σώζουμε ζωές από τα χαλάσματα, με τους δικούς μας Έλληνες ήρωες.