«Δεν θα του άρεσε ο τίτλος ήρωας», λέει ο πατέρας του πιλότου του μοιραίου F-4 Phantom

Συγκλονίζει για μία ακόμη φορά ο πατέρας του υποσμηναγού και συγκυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom, Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασε τη ζωή του μετά από τη συντριβή του αεροπλάνου στην Ανδραβίδα

Την ίδια ώρα οι γονείς του πρόωρα χαμένου συγκυβερνήτη Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα καλούνται σήμερα για αναγνώριση του γιού τους, μια επώδυνη διαδικασία στην οποία ο πατέρας του Κωνσταντίνος Τουρούτσικας όπως είπε στην ΕΡΤ δεν θα παραστεί.

«Ο γιος μου ήταν πολύ ταπεινός, δεν έλεγε τι δουλειά κάνει. Δεν θα του άρεσε ο τίτλος ήρωας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντίνος Τουρούτσικας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, περιέγραψε για ακόμα μια φορά τις τελευταίες στιγμές που πέρασε με τον γιο του πριν τα μαύρα μαντάτα.

Όπως είπε, ο ίδιος και η σύζυγός του είναι ευχαριστημένοι που τον είδαν λίγο πριν πεθάνει, ενώ δεν θα μπορούσε να μην σταθεί και στη σεμνότητα που χαρακτήριζε το παιδί του.

«Το παιδί μου δεν ήθελε να χαρακτηρίζεται ως ήρωας. Ήρωα είχε μόνο τον Ηλιάκη. Αυτοί έκαναν μια άσκηση σε συνθήκες πολέμου, που την είχαν κάνει πολλές φορές, σε αυτήν την άσκηση δεν σκοτώθηκε επειδή είχε αντίπαλο. Σκοτώθηκε επειδή είχε ένα συμβάν. Γι’ αυτό πληρωνόταν. Δεν τον ενδιάφερε να πεθάνει για την πατρίδα του, ήταν η δουλειά του», σημείωσε ο πατέρας.

Περιγράφοντας την αγάπη που είχε ο 29χρονος για τη δουλειά του, είπε πως, «δεν είναι δυνατόν να υποστείς αυτό το μαρτύριο που υφίστανται στην εκπαίδευση», αν δεν την αγαπάς τόσο. Σημείωσε δε πως, όταν ήταν στη Σχολή του και πήγαινε στο σπίτι του, «ήταν στεναχωρημένος, κουρασμένος, αλλά δεν μετέφερε τίποτα στο σπίτι» και δίνοντας το μέγεθος της σωματικής και πνευματικής κούρασής του είπε πως, «να φανταστείτε ότι στην ορκωμοσία δεν τον αναγνωρίσαμε».

Απάντησε πως αρκετές φορές είχε πετάξει πάνω από το χωριό του και ξεκαθάρισε πως, «δεν υπήρχε η παραμικρή φοβία, ακόμα και όταν τον ρώταγε η μάνα του, της έλεγε πως είναι ασφαλή τα αεροσκάφη». «Πήγαινε γελαστός στη δουλειά, σαν να πήγαινε να κάνει κάποιο χόμπι. Το καλοκαίρι που δεν πετούσε, ήταν όλο νεύρα. Και οι συνάδελφοι, του άρεσε, μου το έλεγε», είπε ο Κωνσταντίνος Τουρίτσικας, καταλήγοντας πως η μεγάλη ευχαρίστηση του παιδιού του θα ήταν η σημαία.

Την Πέμπτη η κηδεία του

Η κηδεία του πιλότου, όπως ανέφερε ο πατέρας του στην ΕΡΤ, θα γίνει την Πέμπτη. Σήμερα, Τετάρτη, οι γονείς του καλούνταν να αναγνωρίσουν τη σορό του, με τον πατέρα του να αναφέρει στις δηλώσεις του πως δεν πρόκειται να παραστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκυβερνήτης Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας ανασύρθηκε νεκρός στις 16:00 περίπου το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ ο Σμηναγός κυβερνήτης του μαχητικού, Ευστάθιος Τσιτλακίδης συνεχίζει να αγνοείται.