Πρέβεζα: Προσποιούνται τους λογιστές για να εισπράξουν χρήματα

O Σύλλογος Λογιστών-Φοροτεχνικών του Νομού Πρέβεζας ήταν από τους πρώτους που ανέδειξαν πανελλαδικά το θέμα υπενθυμίζοντας ότι κανείς Λογιστής-Φοροτεχνικός και κανένα Λογιστικό Γραφείο δεν θα ζητήσει οποιοδήποτε κωδικό, πόσο μάλλον τους κωδικούς Τράπεζας

Επιτήδειοι «χτύπησαν» για ακόμα μια φορά στην Πρέβεζα. Προσποιούμενοι λογιστές ή και συνεργάτες αυτών τηλεφωνούσαν σε κατοίκους της περιοχής ζητώντας στοιχεία τραπεζικών συναλλαγών αλλά και taxis ισχυριζόμενοι ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στην υποβολή κάποιας αίτησης ή ότι πρέπει να εισπραχθεί κάποιο επίδομα.

Με αφορμή χθεσινή καταγγελία κατοίκου που έγινε αποδέκτης τηλεφωνήματος από άνδρα που υποστήριξε ότι τηλεφωνεί εκ μέρους του λογιστή της για υποτιθέμενη οφειλή, ο πρόεδρος του ΣΕΕΛΦΟ Νομού Πρέβεζας Απόστολος Σταυρίδης, μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία υπογραμμίζει ότι έχει χρησιμοποιηθεί το όνομα και του ιδίου σε πελάτη του και εφιστά την προσοχή όλων.

Υπενθυμίζει δε ότι ο Σύλλογος Λογιστών-Φοροτεχνικών του Νομού Πρέβεζας ήταν από τους πρώτους που ανέδειξαν πανελλαδικά το θέμα υπενθυμίζοντας ότι κανείς Λογιστής-Φοροτεχνικός και κανένα Λογιστικό Γραφείο δεν θα ζητήσει οποιοδήποτε κωδικό, πόσο μάλλον τους κωδικούς Τράπεζας.

Καλεί δε τους συμπολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιου είδους επικοινωνίες και σε κάθε περίπτωση και ειδικότερα αν πέσουν θύματα τέτοιας απάτης, να απευθυνθούν άμεσα στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας και στο τμήμα Ασφάλειας.

Πηγή: epiruspost.gr