Χανιά: Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται το 2,5 ετών αγοράκι που κατάπιε χημικό καθαριστικό

Ώρες ανείπωτης αγωνίας έμελλε να βιώσει η οικογένεια ενός μικρού παιδιού, το οποίο φέρεται να κατάπιε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σκόνη καθαρισμού για λεκάνες τουαλέτας

Πρόκειται για αγοράκι ηλικίας μόλις 2,5 ετών, το οποίο διακομίστηκε τάχιστα στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου κι από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διασωληνώθηκε αμέσως. Εντούτοις, οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη διακομιδή του στο Ηράκλειο και το ΠΑΓΝΗ. Όντως το παιδάκι μεταφέρθηκε με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ, όπου εισήλθε στη ΜΕΘ Παίδων.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο μικρός φέρεται να μη διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, μέσω των εξετάσεων που έγιναν στο παιδί, διαπιστώθηκε ότι οι αλλοιώσεις που υπέστη από την κατάποση της εν λόγω σκόνης, στον οισοφάγο και το στομάχι, δεν εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για την εξέλιξη της υγείας του.

Πάντως, χθες Δευτέρα, ο μικρός παρέμενε στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ και επρόκειτο να εξεταστεί – και – από ωτορινολαρυγγολόγους. Όπως όλα δείχνουν, εξάλλου, το αγοράκι δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να λάβει εξιτήριο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.